ŠKOLA TRČANJA, SARAJEVO: Uoči starta 6. sezone u subotu info sesija

Pripreme za početak 6. sezone “najpozitivnije priče u gradu”, Škole trčanja, uveliko su u toku.

1504

Moje trčanje – trcanje.net

Pred održavanje prve info sesije, planirane u Cinema City-u u subotu, 31. 3. s početkom u 10 sati, dogovoren je nastavak saradnje sa brendom Dukat, koji će i ove godine biti podrška trkačima u izgradnji zdravih životnih navika.

Pet vaučera za jednomjesečno članstvo

Dukat, koji je već nekoliko godina partner Udruženja Marathon na brojnim utrkama i projektima koje organizuju u Sarajevu, poput Proljetne trke od 5K, Noćne trke od 10K, projekta Djevojke na trčanju i Sarajevskog polumaratona, u predstojećoj sezoni bit će jedan od glavnih sponzora Škole trčanja.

– Cilj nam je da našom podrškom ovom i sličnim projektima Udruženja Marathon dodatno motivišemo građane da vode aktivan život i poboljšaju formu fizičkom aktivnošću i zdravom ishranom. Škola trčanja nudi sjajnu priliku i onima koji tek uče trčati, kao i onima koji imaju već iskustva maratona i polumaratona iza sebe te je zadovoljstvo biti dio projekta u kojem mnogi mogu kreirati svoje zdrave navike i svoju trkačku avanturu, izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketing sektora kompanije Lactalis BH.

Na besplatnoj info sesiji u Cinema City-u svi zainteresovani moći će saznati više informacija o trenizima, opremi i ishrani, a pet najsretnijih, slučajnim odabirom Dukat će nagraditi vaučerom za jednomjesečno članstvo u Školi trčanja.

Prvi trening 3. aprila

Šestomjesečno treniranje tri puta sedmično, bit će organizovano u tri grupe i prilagođeno svakome, a dobrodošli su svi punoljetni građani i građanke, bez obzira na nivo spremnosti. Uz profesionalni nadzor trenera Škole trčanja polaznici će naučiti kako pravilno trčati i unaprijediti svoj cjelokupni životni stil, ali će imati i priliku družiti se u grupi te ostvariti nezaboravna poznanstva i druženja.

– Pozivamo sve zainteresirane da nam se, bez obaveze, pridruže na prvom treningu Škole trčanja koji će se održati 3. aprila sa početkom u 18 sati u ulici Franje Račkog. Redovni treninzi, posvećenost, ali i odlična druženja su svim prethodnim polaznicima bili fantastična životna promjena jer su cijele godine bili veseli, nasmijani i u super formi, istakao je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon Sarajevo.

Prijave za Školu trčanja još uvijek su otvorene, a svi zainteresirani mogu se prijaviti ovdje.

Vaši komentari

Banner