5. JAHORINA ULTRA TRAIL: Posljednji poziv na prijavu za trčanje i zabavu u prirodi

Na stazama koje povezuju Jahorinu s Ravnom planinom, Romanijom, Sarajevom i Trebevićem od 26 do 28. jula održaće se peto izdanje međunarodnog takmičenja Jahorina Ultra Traila i u okviru njega četiri trke različite dužine: Mini (17 km), Midi (38 km), Maxi (69 km) i Ultra Trail (101 km).

1594
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Staze su navigirane najljepšim dijelovima ovih planina i povezuju atrakcije poput ski staza na Jahorini, uskotračne pruge, viaferate i Novakove pećine na Romaniji, izvora i kanjona Miljacke, bob staze i grebena na Trebeviću, pa čak i Baščaršiju.

Osim prirodnog, kulturnog i istorijskog, JUT promoviše bogato olimpijsko naslijeđe sarajevske regije zbog čega je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine specijalni partner projekta i ove godine, a Olimpijski centar Jahorina domaćin sportske manifestacije.

Sve učesnike JUT-a očekuje startni paket u kom osim kvalitetne tehničke majice Sport HG, dobijaju vrijedan poklon organizatora, vaučer za Perutnina Ptuj Piknik u cilju, gratis vožnju šestosjedom do vrha Ogorjelica te poklone sponzora. Najavljen je dolazak vrhunske italijanske trkačice Francesce Canepe i Britanca Charliea Sharpea, koji drži rekord najduže staze od 10h i 44min. Očekuje se i učešće Nijemca Moritza Auf Der Heidea na Mini Trailu. Do sada je prijavljeno preko 640 takmičara i takmičarki iz 30 zemalja, a kasne prijave su otvorene do 26. jula.

Organizator je obezbijedio nagradni fond vrijedan 10.000 KM tako da pobjednike ovogodišnjeg izdanja očekuju vrijedne novčane i robne nagrade. Na Instagramu je u toku nagradna igra u okviru koje vas Jahorina Ultra Trail i AlpOutdoorShop nagrađuju patikama i opremom za trail trčanje.

Više informacija o samom događaju i link za prijave možete naći na zvaničnoj STRANICI TRKE.

Foto: Adnan Bubalo

Vaši komentari

Banner