GORAŽDE 5K: Podržite premijernu trku u organizaciji AK Goražde 26. jula

Atletski klub Goražde sa Školom trčanja iz Goražda u sklopu festivala Elza Fest organizuje Međunarodnu utrku prijateljstva pod nazivom “Goražde 5K”.

2800
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Radi se o utrci za odrasle i djecu koja će se održati u Goraždu u petak, 26. 7. 2019. godine. Start utrke je u 19:00 sati. Limit je sat vremena, a učešće besplatno.

Na ovom događaju očekuje se preko 200 trkača/ica i oko 100 djece trkača/ica iz Goražda i drugih gradova BiH i regije.

Prijave su otvorene od 8. jula, a svi zainteresovani se mogu prijaviti slanjem podataka (ime i prezime, datum rođenja, grad/država, broj telefona) na e-mail adresu: gorazde5k@gmail.com.

Učesnici/ce će se također moći prijaviti na licu mjesta, na dan utrke do 18:30 sati.

Start utrke na 5 kilometara je u parku “Gun-Gor” na lijevoj obali rijeke Drine, a trči se preko Mosta Alije Izetbegovića, zatim desnom obalom: šetalištem duž rijeke Drine, magistralnom cestom uzvodno, te duž lijeve obale Iranskim šetalištem do Trga branilaca, a cilj utrke je također u “Gun-Gor” parku. Utrka će imati dvije okrepne stanice duž staze, te okrepu u cilju utrke.

Nagradni fond ove utrke je skroman i sastoji se od sponzorskih nagrada. Nakon utrke planiran je after party u klubu “Pub”, a u sklopu Elza Festa od 22:00 sata očekuje vas koncert grupe Zoster u Ljetnom kinu Centra za kulturu Goražde.

Utrka za djecu podijeljena je u tri kategorije:

– utrka za dječake i djevojčice na 500 metara za godište 2004. – 2007. (start: 18:00h, ulica Zaima Imamovića),

– utrka za dječake i djevojčice na 500 metara za godište 2008. – 2010. (start: 18:15h, ulica Zaima Imamovića),

– utrka za dječake i djevojčice na 300 metara za godište 2011. i mlađe (start: 18:30h, Most Alije Izetbegovića).

Jedan od organizatora utrke, Emir Hastor, ističe kako je ovo prva utrka ovog tipa u Goraždu.

– Ovo je utrka za naše prijatelje i sve one kojima ćemo poželjeti dobrodošlicu u Goražde. Organizacijom ove utrke želimo pokazati da sa vrlo malim finansijskim sredstvima možemo napraviti velike događaje. Želimo se iskušati u organizaciji; ove godine eksperimentalno, a kad to uradimo – odmah ćemo krenuti sa planiranjem masovnije i veće utrke u Goraždu za iduću godinu, možda čak i polumaratona. Utrka nema kotizaciju i sve ćemo organizirati sa skromnim finansijskim i drugim materijalnim sredstvima i uslugama, obezbijeđenim od strane naših sponzora. Za sad želimo biti domaćini našim prijateljima trkačima iz svih dijelova BiH i regije. Svi ste dobrodošli u Goražde 26. jula, poručio je Hastor.

Emir Hastor (Foto: Dražen Filipović)

Vaši komentari

Banner