3. KRKA POLUMARATON: Utrka kroz prirodu i kulturno – povijesnu baštinu

Unazad dvije godine maratonci iz cijeloga svijeta trče jedinstvenim sjevernim dijelom Nacionalnog parka "Krka", od Eko kampusa "Krka" u Puljanima, do rimskog vojnog amfiteatra u Burnumu.

2470

Moje trčanje – trcanje.net

Tako će biti i ove godine (subota, 4. travnja 2020.) kad je na rasporedu 3. Krka polumaraton, međunarodna atletska utrka kroz Nacionalni park “Krka”.

Redovne prijave su tijeku i traju do kraja 2. mjeseca, a prijaviti se možete na ovoj STRANICI.

– Krka polumaraton još je uvijek mlada utrka i u svoj ranoj razvojnoj fazi. Želja nam je, zajedno s Nacionalnim parkom Krka, približiti svima sjeverni dio parka koji je još uvijek

Robert Franjković

relativno nepoznat široj populaciji, a prepun je stvarno jedinstvenih lokaliteta zajedno s autohtonim naseljima kojima prolazi staza. Krka polumaraton je zamišljen kao obiteljski dolazak gdje imamo polumaraton i Fun Run utrku, te dječje utrke. Očekujemo ove godine oko 700 trkača na polumaratonu i Fun Runu, a prošle godine smo imali i nagradu “cara Trajana” – krunu za najboljeg penjača što smo ove godine proširili na tri muškarca i tri žene koji će najbrže savladati uspon iz kanjona Krke, rekao je direktor trke Robert Franjković.

Dječje utrke i Fun Run

Utrku zajednički organiziraju Atletski klub Maraton 2000 iz Karlovca i Javna ustanova “Nacionalni park Krka”, kao partner, a posebna pažnja posvetit će se dodatno dječjim utrkama. Krka polumaraton događaj je za cijelu obitelj, a nerijetko je i samo trčanje ljubav cijele obitelji. Mali natjecatelji moći će se okušati u brojnim utrkama koje će se za različite uzraste održavati na Burnumu. Za one kojima je polumaraton previše, na programu je i utrka građana na 5,5kmKrka Fun Run. Dodatno će se vrednovati i prolazno vrijeme jedinog velikog uspona uz jezero Brljan prema cilju u amfiteatru pa će se, osim prvog, nagrađivati i drugo i treće mjesto za najbržeg penjača 3. Krka polumaratona.

Ulaznica za NP Krka i prijevoz

Krka polumaraton trči se od Eko kampusa „Krka“ u Puljanima do amfiteatra Burnum. Na tih 21.097,5 metara odvijale su se tisuće godina ljudske povijesti i ere prirodnih procesa koji su oblikovali taj po mnogočemu jedinstven krajolik. Na oko četiri kilometra gornjeg toka rijeke Krke smjestilo se pet slapova, tri srednjovjekovne utvrde i rimski vojni amfiteatar, uz brojne tragove čovjekova življenja, uvijek isprepletenog sa životom rijeke. Za većinu posjetitelja to je nepoznata Krka. Gotovo je nevjerojatno da na suhom, krševitom prostoru duboka kanjona postoje tolika čudesna mjesta, što su ih oblikovali ljudi ili rijeka, koje nam valja upoznati.

Ako se odlučite za utrku kroz Nacionalni park „Krka“, uživat ćete u prekrasnim prizorima jedinstvene prirodne i bogate kulturno – povijesne baštine. Svoju utrku ćete završiti ulaskom u amfiteatar Burnum, a u sklopu bogatog startnog paketa nalazi se i ulaznica za NP Krka! S obzirom da su start i cilj na različitim mjestima, u startnom paketu je uključen i prijevoz autobusima iz obližnjih mjesta Skradina, Šibenika i Drniša.

Vaši komentari

Banner