MT UPITNIK (COVID 19): Nešto više od pola trkača smatra odgode trka opravdanim, a 81 posto ih nastavlja sa jednakim treningom

Prethodnih dana smo od vas tražili da ispunite MT upitnik povodom globalne pandemije koronavirusa i njenog uticaja na trkačku zajednicu.

1781

Moje trčanje – trcanje.net

Velikoj većini trkača u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu je novonastala situacija poremetila sportsko – trkačke planove.

Suočili smo se sa odgodama i otkazivanjima trka sa različitim reakcijama, možda ponekad nesavjesni, i u ovakvoj situaciji nezahvalni za dobro zdravstveno stanje. Ipak čovjek često zaboravlja cijeniti ono što ima, dok teži onome što želi.

Nakon odrađenih zimskih priprema i uloženog truda trkačima nikako nije lako odjednom čitati o otkazivanju trka na kojima su trebali demonstrirati svoju formu, zabaviti se ili posjetiti nove sredine. Ipak viša sila je uradila svoje, a u prilogu donosimo šta o tome misle naši čitaoci – trkači.

Na upitnik su odgovorila 452 trkača.

Njih 53.8 posto smatra kako je dobra ideja da se događaji odgađaju, 27.2 posto bi htjeli neko kompromisno rješenje, dok 19 posto smatra da bi se trke trebale održavati.

Zanimljivo je da 81.6 posto njih tvrdi da će nastaviti sa jednakim treningom bez obzira na odgode i otkazivanja trka. Njih 16.6 posto će trenirati manje, dok ih se 1.8 posto boji da bi mogli prestati sa trčanjem.

Kako god, nadamo se da će zaraza u što skorije vrijeme biti suzbijena kod nas i u svijetu te da ćemo se što prije moći u potpunosti vratiti uobičajenim sportsko – trkačkim temama.

Rezultati MT upitnika

Vaši komentari

Banner