ČETVRTA SEZONA ARL: Novi izazovi za takmičare na atletskoj stazi

Atletska rekreativna liga je projekt AK Novi Grad Sarajevo koji iza sebe ima već tri uspješne sezone. Sljedeća bi trebala početi 28. marta.

1619
ARL finalna trka na tri kilometra 2019.
Banner
Banner
Banner

Piše: Dražen Filipović

Projekt Atletske rekreativne lige jedan je od onih koje trčite iz srca.

Ovaj način takmičenja za rekreativce pomaže da napreduju u svojoj trkačkoj formi kroz pripreme za različite discipline koje ih očekuju tokom lige, kao i zdrav takmičarski duh koji vlada među ligašima.

Nova, četvrta sezona, uključuje pet kola sa različitim distancama (5k, 3k, 400m, 10k Igman i milja) te završnu finalnu utrku na dva kilometra. U bodovanje lige ulazi i jedan od polumaratona istrčan tokom proljetne sezone.

Plan takmičenja
Elmir Ćerimagić

– Malo smo izmijenili discipline u odnosu na proteklu sezonu. Ubacili smo trku na 400 metara jer je veliki broj trkača tražio da se okuša u ovoj disciplini. Druga novost jest da na finalnoj trci umjesto 3 kilometra trčimo trku na 2km, izjavio je Elmir Ćerimagić – Ćera, predsjednik AK Novi Grad Sarajevo.

 

Koronavirus je odložio sva sportska takmičenja u Europi pa se logično nameće i pitanje o odlaganju starta ARL Sarajevo.

 – Vezano uz otkazivanja brojnih trka zbog Koronavirusa, još nismo razmišljali o tome, jer 15 dana zabrane nije obuhvatio termin prvog kola lige koji je planiran za 28. 03. Nadam se da će se ovo sve dotada smiriti i da će se normalizirati stanje kako bi liga mogla početi po planu. Savjetujem svim trkačima koji su izrevoltirani otkazivanjem trka u BiH i svijetu da se uključe u ARL i sve svoje  frustracije “istresu” na stazi, dodao je Ćerimagić.

Liga ove godine ima novog voditelja.

– Od ove godine to je Dino Šečić koji je dugogodišnji organizator mnogih sportskih i edukativnih projekata. Na ovaj potez AK Novi Grad Sarajevo se odlučio zbog potrebe za još jednim eksternim članom u ekipi, jer svake godine rastemo po pitanju obaveza u svim projektima. Sigurni smo da ćemo sa novim voditeljem unaprijediti ligu, istakao je Ćerimagić.

Prva trka na programu je 28. marta na distanci od pet kilometara. Prijaviti se možete OVDJE.

Kako je to izgledalo prošle sezone pogledajte u video prilogu.

Vaši komentari

Banner