TRČI, UŽIVAJ, RECIKLIRAJ: Ekološku trku pohodilo 97 trkača, skupili 4.500 PET boca

Udruženje Dečki u plavom u saradnji sa KJKP „RAD“ i O.š. „Grbavica II“ je danas u Sarajevu bilo domaćin neprofitabilne ekološko - sportske manifestacije “Trči, uživaj, recikliraj”.

1755
Foto: Jasmina Hadžić
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Trka se održala na području Općine Novi Grad Sarajevo – servisna saobraćajnica kod Sarajevogasa, naselje Butile, ukupne dužine 5800m (1 krug).

Učestvovalo je ukupno 97 trkača.

Najbolji su bili (muškarci): 1. Alija Imamović 19:18:95, 2. Džemal Jašarević 20:03:50, 3. Berin Mušanović 20:40:90; (žene): 1. Ivana Perlain-Uzunović 25:15:10, 2. Amela Tuzlak 26:38:00, 3. Dženita Ademović 28:31:62.

Kompletne rezultate provjerite OVDJE.

Organizator je poduzeo sve neophodne mjere koje su mu naložili MUP KS vezano za sigurnost na trasi, Krizni štab Zavoda za javno zdravstvo KS vezano za trenutnu epidemiološku situaciju, a sve kako bi se zaštitilo zdravlje učesnika utrke.

Ovim projektom su organizatori htjeli ukazati na ekološke probleme u našem društvu, s akcentom na promjenu ponašanja kad je u pitanju reciklaža, potreba za recikliranjem, kao i mogućnosti zaštite okoliša putem recikliranja.

Darko Lončar

– Startnina nije bila naplaćivana, nego se dobivala u zamjenu za PET ambalažu, tako da je prikupljeno oko 4.500 PET boca. Mi smo i više nego zadovoljni odazivom trkača i na koji način su podržali ovu trku. Bila je to i jako dinamična trka na vrlo brzoj stazi. Imali smo trkače iz gotovo cijele BiH, kazao je predsjednik udruženja Dečki u plavom, Darko Lončar i najavio nove akcije:

– Sljedeća naša trka je Unusual Marathon 17. januara, a osim toga planiramo i novu ekološku trku oko termina Dana planete Zemlje (22. aprila) za koju ćemo opet prikupljati PET ambalažu.

Vaši komentari

Banner