3. KONJIČKI CENER: Novine za 3. juli su staza i štafetna utrka

Uprkos činjenici da je situacija sa koronom sve neizvjesnija, što organizatorima utrka zadaje glavobolje, ovogodišnji kalendar utrka je prebukiran.

2398
Banner

Moje trčanje – trcanje.net / PR Promo

Javljaju se nove utrke, nova mjesta, novi klubovi. Naravno, tu su i stari, sa već ustaljenim datumima i terminima. Među njima je i (sada već tradicionalna) utrka “Konjički noćni cener” koja se održava prve subote u vrelom julu, a ovogodišnja 03.07.2021. godine. 

Priča koja traje još od 2019. godine, kada je u Konjicu trčalo 400 trkača; prošlogodišnja virtualna u lockdownu, a ove godine na novoj ruti, vrelim ulicama Konjica uz hladnu Neretvu će se održati treće izdanje Konjičkog noćnog cenera.

Kako je to izgledalo u Konjicu 2019. godine možete provjeriti u našim prilozima (LINK1, LINK2) te foto albumima (ALBUM1, ALBUM2).

Organizatori, ekipa Atletskog kluba Pace Konjic, najavili su i jednu novinu, pa će se pored utrke “Konjički noćni cener” 10k, dječje utrke i humanitarne šetnje, održati i “Duet štafeta”, zamišljena kao mix štafeta, odnosno m + ž = 5 + 5k. Ideja kojom Konjičani namjeravaju animirati sve one koji nisu spremni da istrče 10k, odnosno da “povedete djevojku ili drugaricu u Konjic i u duetu istrčite 5+5k”.

Utrka je zakazana za 03.07.2021. godine, u Gradu Konjicu, a pored utrke takmičari će moći da posjete “Titov bunker – ARK”, uživaju u raftingu na osvježavajućoj Neretvi, obilasku muzeja – kuće Zuke Džumhura (koja se nalazi uz samu stazu na 5-om kilometru), muzej drvorezbarstva, ili možda naprave neku hiking turu ili čak kupanje na Neretvi. O čemu će više informacija biti dostupno na web stranici organizatora.

UTRKE & PAKETI

Konjički noćni cener 10k – Basic paket – cijena 10,00 KM

(paket sadrži: okrepa (voda, voće, izotonici), pokloni sponzora, učesnički broj sa čipom, e-diploma, finišerska medalja).

Konjički noćni cener 10k – Premium paket – cijena 30,00 KM

(paket sadrži: okrepa (voda, voće, izotonici), pokloni sponzora, učesnički broj sa čipom, e-diploma, finišerska medalja, dres).

Duet štafeta (m/ž) – Basic paket – cijena 20,00 KM

(paket sadrži: okrepa (voda, voće, izotonici), pokloni sponzora, učesnički broj sa čipom, e-diploma, finišerska medalja za oba člana štafetnog dueta).

Duet štafeta (m/ž) – Premium paket – cijena 40,00 KM

(paket sadrži: okrepa (voda, voće, izotonici), pokloni sponzora, učesnički broj sa čipom, e-diploma, finišerska medalja i dres za oba člana štafetnog dueta).

Foto: Dražen Filipović

Prijave

Prijave su već otvorene i možete se prijaviti na kalendaru Moje trčanje ili direktno na linku.

Pored pojedinačnih prijava i štafete, moguće su i grupne prijave, a prijavu grupe i ostale informacije i pitanja možete poslati na info@pace.ba.

Ljeto, Neretva, trčanje, umalo da ne zaboravimo i na koronu. Utrka će se održati u skladu sa mjerama nadležnih organa koje budu na snazi u terminu održavanja utrke. Naravno, zdravlje učesnika je na prvom mjestu, pa se ekipa Pace-a pripremila i na taj scenarij. Ništa nije prepušteno slučaju.

Tako da, vidimo se u Konjicu 03.07.2021. godine, da zajedno nastavimo ovu priču i uživamo u ljepotama koje nudi Grad Konjic.

Vaši komentari

Banner