MOSTAR: Dječja utrka za preko 300 najmlađih trkača

Jučer je u Mostaru održana dječja utrka u Parku Zrinjevac.

1130
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Radi se o utrci koja je sa manifestacije Mostarskog polumaratona zbog pandemije izmještena na termin 22. 5.

“Monte utrka u parku Zrinjevac je poklon Udruge KINEZIS za više od 300 djece od predškolskog uzrasta do 6 razreda osnovne škole”, naglašavaju organizatori.

Udruga Zdrav život KINEZIS nastavlja sa svojim aktivnostima promocije važnosti tjelesnog vježbanja. Organizacijom MONTE utrke za djecu kod najmlađih se želi razviti navika za tjelesnim vježbanjem i aktivnim životnim stilom.

Nasuprot negativnoj praksi u kojoj je često sport rezerviran samo za najbolje, smisao ove utrke je potaknuti svu djecu da se bave sportskim aktivnostima. U skladu sa tim više od 300 djece koja su sudjelovala u ovoj utrci su proglašena pobjednicima, dobila svoje medalje i Monte nagrade. Park Zrinjevac je uistinu bio ispunjen dječjom radošću i zadovoljnim i ponosnim roditeljima, prizor kakvih nam više treba u gradu Mostaru.

 – Utrka je imala i inkluzivni karakter te su u njoj sasvim ravnopravno sudjelovala i djeca sa Down sindromom. Organizatori ističu kako ovime žele poslati širu poruku sportskim klubovima i društvenoj zajednici da sport i tjelesna aktivnost ne smiju biti privilegija najsposobnijih, nego sredstvo potpore i razvoja sve djece. Trčanje kao prirodni oblik kretanja i dio bazičnih motoričkih znanja, kao i aktivnost koja se odvija na otvorenom nudi mnoge benefite za djecu svih uzrasta. Trčimo na otvorenom, budimo aktivni sa svojom djecom, poručili su organizatori.

Vaši komentari

Banner