BANJALUKA SPRING TRAIL: Sa 81 finišerom otvorena nova sezona Alfa lige

U nedjelju je trkom Banjaluka Spring Trail, u organizaciji Kozara Ultra Trail, otvorena druga sezona Alfa lige.

1068

Moje trčanje – trcanje.net

Trka dužine 8km je održana u Parku prirode Suturlija.

Imala je 81 finišera, 51 u muškoj konkurenciji i 30 u ženskoj.

Najbrži su bili u ženskoj konkurenciji: 1. Snježana Pisarić (1:12:18), 2. Sanda Skenderija (1:18:52), 3. Milana Adamović (1:19:01), a u muškoj: 1. Stefan Macanović (55:11), 2. Almir Jašarević (56:27), 3. Milan Kosić (1:01:56).

– Prezadovoljna sam sa našom prvom trkom, koja je bila otvarajuća za drugu sezonu Alfa lige. Konačno smo mogli uručiti pakete za Alfa ligu 2020. jer ranije zbog pandemije nismo mogli napraviti nikakvu svečanost i pomjerali smo to do ovog vikenda, pojašnjava predsjednica Udruženja Kozara Ultra Trail, Nevena Stojaković.

Inače pobjednici Alfa lige 2020. su Radomir Mirković i Snježana Pisarić.

Uvodna trka druge sezone je protekla uz lijepo vrijeme.

Nevena Stojaković

– Drago mi je da su trkači zadovoljni sa našom novom stazom. Ona je tehnički zahtjevna, ali kad su završili trku, svi su bili prezadovoljni, za razliku od prethodnih godina kad smo imali dosta žalbi. Sad dolaze spremni, znaju gdje dolaze i šta trče. Iskristalisao se određeni broj trkača koji vole prirodu, uspone i trail, tako da vjerujem da ćemo ove godine imati lijepu saradnju. Posebno hvala volonterima koji su sa nama tri godine i koji su ovo stoički izgurali. Trkači mogu očekivati još jednu predivnu trku 12. juna na lokaciji Šehitluci – Banj brdo, najavila je Stojaković.

Radi se o noćnom trailu “1. Summer Night Sky Trail”.

Vaši komentari

Banner