KAKANJ ZA 5: Prijavite se na četvrto izdanje ulične noćne utrke u Kaknju

Četvrtu godinu za redom u organizaciji udruženja ‘KA plus’ Kakanj, uz pokroviteljstvo Općine Kakanj i Javne ustanove ‘KSC’ Kakanj, trčat će se glavnim ulicama ovoga grada.

2645
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

U subotu 7. augusta sa startom u 20.00 sati Kakanj je domaćin četvrte ulične noćne utrke „Kakanj za 5“ koja prolazi užom jezgrom grada, a svi takmičari mogu očekivati dobru atmosferu i podršku navijača dok trče svojih 5.000 metara.

– Utrka je u sklopu kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani“. I ove godine očekujemo daljnji rast broja trkača. Njihova brojka u ovom četvrtom izdanju je limitirana na 400 takmičara, kazao je Senad Bajrić, organizator utrke.

Inače utrka se trči u dva kruga centrom grada, atraktivnom i širokom stazom uz mnoštvo gledalaca.

Prošlogodišnja kakanjska petica je proglašena za najbolji sportski događaj u Kaknju u 2020. godini.

Utrka se organizira uz podršku generalnog sponzora Market Crvena Jabuka, te kompanija Moj San, Delta Petrol i AB Technik Slovenija.

Trasa utrke

Kotizacija za utrku je 15 KM, a ona obuhvaća: unikatnu dizajnersku finišersku medalju,  trkačku majicu te osvježenje na utrci i nakon iste. Vremenski limit utrke je 60 minuta. Organizator je osigurao novčane nagrade za prva tri takmičara u muškoj i ženskoj kategoriji, kao i za najmlađeg i najstarijeg učesnika utrke.

I dalje imate priliku prijaviti se na ovu noćnu uličnu peticu putem linka.

Vaši komentari

Banner