„BOSNIAN ULTRA RUNNING TEAM“

Kada bismo vam predočili samo tabelu nastupa i rezultata ovog udruženja, uz nekoliko fantastičnih slika, pomislili bi istog trena da se radi o nekom profesionalnom klubu.

1550

„Bosnian Ultra Running Team“ kao klub-udruženje djeluje samo dvije godine. Kažemo samo, jer u te dvije godine su postigli jako puno, a toliko toga je još pred njima. Može se reći da je stožerni dio ove ekipe u Cazinu, a naravno, Bosna i Hercegovina matična zemlja, iako na njihovim stranicama piše da dolaze iz BiH, Austrije i Slovenije. To je stoga gdje sve njihovi članovi borave i djeluju.

burt5

Ma gdje se nalazili, u kojoj zemlji i utrci nastupili, odaje ih ljubav i ponos prema Bosni i Hercegovini, što najbolje prikazuju živopisni dresovi (dry-fit majice) u bojama naše zemlje koji su neizostavni na svim takmičenjima. Čar prolaska kroz cilj sa istaknutim obilježjima Bosne i Hercegovine.

burt10

 

burt11

Najistaknutiji član, po rezultatima, je Mirsad Abdaković, krajiški Ironman i rekorder naše zemlje na 48satnom trčanju – 315km. Državni rekord na 6satnom trčanju, u Sloveniji, 71.6km pretrčanih u šest sati. Mirsad je vlasnik i triatlon Ironman rekorda Bosne i Hercegovine, po dostupnim i poznatim informacijama. Plivao je 3.8km, vozio bicikl 180km i trčao 42km za 10 sati i 21 minut.

burt8

Izvrsni rezultati ovog kluba u različitim disciplinama i takmičenjima su još jedna perla koja krasi ove uporne i izdržljive BURT-ovce. Tako su se uspeli na najviši vrh Slovenije – Triglav, i na najviši vrh Austrije – Grossglockner. Imali su člana u timu Red Bull BiH na najzahtjevnijem timskom takmičenju „Dolomitenmann“ – Austrija.

burt9

Nedavno su učestvovali na takmičenju u Beogradu, „Maraton maratona“, i nastupili su u svim disciplinama: 21km, 6satno trčanje, 12satno trčanje i 100km. Upravo na 12satnom trčanju su postavili i državni rekord BiH koji iznosi 128.5km istrčanih u 12 sati. Također, mogu se pohvaliti i da imaju člana koji je istrčao najzahtjevniju ultru na svijetu – Spartathlon 246km od Atene do Sparte sa 196. mjestom u ukupnom poretku. Valja napomenuti da Spartathlon uspije završiti manje od pola prijavljenih.

Bili su na postolju, kao drugi, u Londonu prošle godine na prestižnom 12satnom trailu – „London Enduro 12 hour Run”.

burt6

Mirsad Abdaković je dobio i priznanje od „Atletskog saveza USK-a“, za najboljeg atletičara 2014. godine u konkurenciji seniora.

burt7

Njegov rezultat, koji je i rekord naše zemlje na 48satnom trčanju, gdje je pretrčao 315km i osvojio treće mjesto u ukupnom poretku, a prvo mjesto u svojoj kategoriji, je 27. rezultat na svjetskoj rang listi za 2015. godinu.

burt12

Njihov sljedeći nastup je na najstarijem hrvatskom supermaratonu „Zagreb-Čazma, od Kaptola do Kaptola“, koji se održava u nedjelju 03. aprila. Želimo im puno sreće i još mnogo uspjeha na brojnim takmičenjima.

Kapa do poda za sve do sada postignute rezultate!

Vaši komentari

Banner