KRALJEVSKA DESETKA: ARK Silver Arrows Srebrenik domaćin trka na 5K i 10K 27. augusta

Atletsko – rekreativni klub Silver Arrows Srebrenik u subotu, 27. 8. 2022. sa startom u 19 sati u kraljevskom gradu Srebreniku organizuje trkački događaj pod nazivom “Kraljevska desetka 2022“.

2467
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Radi se o trkama na 5 i 10 kilometara, kao i dječjoj trci na 200 metara.

Start i cilj trka ja na Korzu (ulica Alije Izetbegovića). Na 5K se trči jedan krug, a na 10K dva kruga.

Saobraćaj će u pojedinim segmentima biti potpuno obustavljen ili regulisan, a cijela staza bit će pod stalnim nadzorom volontera i policije. Dječja trka će imati start u 17h na Korzu (ul. Alije Izetbegovića). Sva djeca su dužna doći do 15h i prijaviti se za dječju trku.

Startni paket

Startni paket obuhvaća: DrySkin majica vrhunske kvalitete, startni broj (vodootporni) sa čipom, unikatnu livenu dizajnersku finišersku medalju, elektronsku diplomu, pokloni sponzora, okrepa, medicinska pomoć, elektronsko mjerenje vremena.

Preuzimanje startnih paketa je u zoni starta od 15:00 – 18:00h.

Za više info o stazi u Srebreniku kliknite na ovu mapu

Riječ predsjednika

Predsjednik ARK Silver Arrows Osman Čekić se nada da će “Kraljevska desetka” osvojiti srca trkača.

Osman Čekić

– Start i cilj je u samom centru grada. Ideja je da se ova utrka postavi u redovan godišnji kalendar svakog trkača. Četiri okrepne stanice plus start/cilj sa volonterima i publikom cijelom dužinom staze dati će posebnu draž večernjoj utrci. Želja je i da se gradu Srebreniku prezentuje jedan vid zdravog duha kroz sport i ove vrste, što dosad nismo imali. Bilo bi nam veliko zadovoljstvo potaknuti naše sugrađane na druženje i ove vrste, izjavio je Osman Čekić.

Prijave

Prijava učesnika je počela 10. 4. 2022. i trajat će do 15. 8. 2022., a kasnija prijava moguća je uz odobrenje organizatora i u tom slučaju se dobiva samo startni broj. Više informacija u vezi prijave i uplate startnine možete pronaći na ovom LINK-u.

Nagradni fond

Kraljevska desetka će imati novčani nagradni fond na obje seniorske trke. Tako će biti nagrađena prva tri u muškoj i ženskoj konkurenciji na 5K, a jednako tako i na 10K.

Vaši komentari

Banner