Jubilarni 10. Sarajevo Coca-Cola polumaraton: Praznik trčanja sa nove dvije utrke

Start jubilarnog 10. Sarajevo Coca-Cola polumaratona na kojem se očekuje učešće rekordnog broja takmičara i takmičarki iz više od 30 zemalja, zakazan je za nedjelju, 18. septembar ispred BBI Centra.

975

Pod sloganom “Half marathon, full experience“ Udruženje Marathon Sarajevo će jubilej obilježiti uz nove dvije utrke – G-Drive štafetni polumaraton i dječiju utrku Nesquik Kid’s Run, što će zasigurno ovoj najpozitivnijoj priči u gradu pružiti dodatnu dimenziju.

Prijave i uplate kotizacija za 10. polumaraton i štafetni polumaraton moguće su do 4. septembra na web stranici www.sarajevomarathon.ba, dok su prijave i uplate kotizacija za Fun Run i Kid’s Run moguće 16. i 17. septembra na upisnom mjestu u BBI centru.

Brzorastuća zajednica trkača

Naglašavajući veliko zadovoljstvo činjenicom da je Sarajevski polumaraton zdrav i prosperitetan projekat sa desetogodišnjim kontinuitetom, direktor Udruženja Marathon Sarajevo, Erol Mujanović, rekao je da Sarajevo sada ima fenomenalnu i brzorastuću zajednicu trkača.

– Prateći dosadašnje prijave možemo sa sigurnošću reći da će 18. septembar biti praznik trčanja i aktivnog životnog stila i to na način da će u njemu učestvovati do sada najveći broj naših sugrađana. Sa inovacijama, kao što su G-Drive štafetni polumaraton (tim od tri učesnika trči kraće dionice polumaratona) ili Nesquik Kid’s Run (trka samo za djecu), uz postojeću Novo Nordisk Fun Run utrku/šetnju od 4km, omogućit ćemo još većem broju rekreativaca da uživaju u manifestaciji, naveo je Mujanović te se posebno zahvalio svim ovogodišnjim partnerima koji su uprkos izazovnom poslovnom okruženju prepoznali kvalitet tima, projekta i društvenog uticaja, te odlučili postati dio ove najpozitivnije priče u gradu.

Erol Mujanovic
Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon Sarajevo

Humanitarni aspekt utrke

Kao i proteklih godina, projekat sarajevskog polumaratona će poseban fokus imati na humanitarnom i društveno odgovornom djelovanju.

– I ovaj put ćemo se koristiti prilikom da prikupimo sredstva za nekoliko organizacija putem kojih će se pomoći djeci koja žive u ekstremnom siromaštvu ili imaju značajnih zdravstvenih poteškoća te spadaju u visoko ugrožene i ranjive kategorije društva, dodao je Mujanović.

Slogan “Half marathon, full experience“ na najbolji način oslikava atmosferu koja okružuje ovaj projekat u danima prije i poslije utrke. Mnogo pozitivne energije koju sa sobom nose svi trkači i trkačice, najbolja je motivacija organizatorima da nastave sa najpozitivnijom pričom u gradu koja je do sada privukla veliki broj građana Sarajeva i značajno promijenila njihove životne navike.

Vaši komentari

Banner