Šest mjeseci rada prve bh. stranice o trčanju: najbolje od trčanja u BiH tek dolazi!

Ideja o prvoj bosanskohercegovačkoj stranici o trčanju je nastala na trčanju, a kako drugačije!? Potpuno zanesenjački i iskreno, s mnogo entuzijazma i želje za direktnim doprinosom rekreativnom trčanju u našoj zemlji. Ubrzo nakon pokretanja stvari su za našu rekreativnu scenu krenule tako da smo shvatili kako smo u pravom trenutku tempirali početak rada stranice jer smo se uklopili u pozitivan trend i rast popularizacije trčanja u BiH.

1051

Piše: Nicolae Golea

Na samom početku 2016. godine po raznim aktivnostima rekreativnih udruženja i klubova dalo se primijetiti da dolaze lijepi dani za ovaj mega popularan vid rekreacije već decenijama u svijetu.

Proljeće je to i potvrdilo što se vidjelo golim okom ako ste malo češće boravili vani. Sve više je trkača moguće primijetiti na treningu. Zatim su se počele nizati za naše pojmove ogromne brojke novih trkača u školama trčanja. Čak se bilježio 100% rast školaraca. Nadalje, ova godina donijela je i nekoliko novih utrka širom Bosne i Hercegovine. Brojna masovna organiziranja „tura“ na regionalne utrke gdje je na nekim eventima trčanja znalo biti oko 250 bh. rekreativaca. Na to još dolaze novi Ironmani, novi ultramaratonci, učešća bh. trkača na prestižnim ultrama i teškim utrkama u inozemstvu itd. Uskoro počinje i Atletska rekreativna liga kojoj je prethodio nastup rekreativnih trkača na jednom profesionalnom Atletskom mitingu. Sigurni smo da se može nabrojati još dosta toga što govori u prilog i potvrđuje ovu godinu kao godinu istinskog „booma“ rekreativnog trčanja u BiH. Iznimno nam je drago da je i ova stranica dio toga. Ovim kratkim obraćanjem želimo iskazati zahvalnost za podršku, doprinos i praćenje u ovih pionirskih šest mjeseci. Posebno hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli razvoju stranice!

Da imamo podršku, koja nas raduje, govore statistike posjećenosti koje su rasle vrtoglavo iz mjeseca u mjesec da bi stanje danas, na šest mjeseci od pokretanja bilo i više nego zadovoljavajuće, a nama ohrabrujuće i kao snaga i motiv za daljnji rad. Trenutni broj pojedinačnih posjeta u mjesecu augustu iznosi 27 951. S obzirom da je ostalo još nekoliko dana ovog mjeseca, vjerujemo da će ta brojka ići i iznad 30 000. Pojedini tekstovi su otvarani i preko 8000 puta, a naša facebook stranica koja svakodnevno donosi zanimljive sadržaje, ponajviše za motivaciju i informisanje trkača, svojevrstan je servis i okuplja lijep broj rekreativaca koji se svakim danom povećava.

14080835_10209950904957292_867186547_n

Ono što od vas trebamo je razumijevanje i strpljenje. Cijeli tim od 7-8 saradnika Moje trčanje funkcionira na dobrovoljnoj i volonterskoj bazi, potpuno iskreno iz želje za stvaranjem jedne jake trkačke zajednice u našoj zemlji i težnji da tim putem jačamo društvo ove zemlje.

Posebno nas raduje praćenje iz susjednih zemalja, prije svih iz Srbije i Hrvatske. Veliki broj čitatelja se javlja i prati nas redovno izvana.

U ime ekipe Moje trčanje izražavam zahvalnost za dosadašnje čitanje, te iskazujem uvjerenje da ono najbolje od trčanja, i rekreativnog i profesionalnog, u našoj zemlji tek dolazi!

Rastrčani i zdravi nam bili!

Vaši komentari

Banner