10. Sarajevski polumaraton: Utrke za sve društvene kategorije

Sa sloganom “Half marathon, Full experience“ jubilarno 10. izdanje sarajevskog Coca-Cola polumaratona održat će se u nedjelju, 18. septembra sa početkom u 9 sati ispred BBI Centra.

757
Banner

Uz one najspremnije koji će trčati polumaraton dužine 21 kilometar, individualno ili štafetno, više od 1000 rekreativaca će učestvovati na utrci “Novo Nordisk Fun Run“ dužine 4 kilometra, utrci za djecu “Nesquik Kid’s Run“ te “Run with me“ događaju koji će osobama sa invaliditetom pružiti mogućnost da uživaju u sportskim aktivnostima.

Prijave i uplate kotizacija za “Novo Nordisk Fun Run“ i “Nesquik Kid’s Run“ moguće je izvršiti 16. i 17. septembra na trećem spratu BBI Centra ili na dan trke u zoni starta, a količina brojeva je ograničena na 300 za dječiju trku i 800 za Fun Run trku-šetnju.

Velika pažnja popratnim utrkama

Za sve one kojima je 21 kilometar prevelik izazov, organizatori iz Udruženja Marathon Sarajevo veliku pažnju su posvetili popratnim utrkama sarajevskog polumaratona.

– Sugrađani i sugrađanke svih dobi i uzrasta dobrodošli su na neku od utrka. Novo Nordisk Fun Run utrka i šetnja i dalje je dostupna svima koji ne mogu istrčati polumaraton, ali mogu lagano prošetati ili pretrčati 4 kilometra. Želja nam je da se djeca što ranije počnu baviti sportom i sretni smo što ove godine imamo Nesquik utrku samo za njih. Sa “Run with me“ utrkom šaljemo poruku jednakosti i zajedništva i pružamo priliku osobama sa poteškoćama u razvoju da uživaju u sportskim aktivnostima, istakao je direktor Udruženja Marathon Sarajevo, Erol Mujanović, te dodao da je ponosan što je ovaj desetogodišnji projekat doprinio ekspanziji rekreativnog trčanja u Bosni i Hercegovini.

Važan termin u trkačkim kalendarima

– Raduje nas da je u godini u kojoj obilježavamo jubilej saradnje Coca-Cole i Udruženja Sarajevo Marathon, najavljen najveći broj učesnika utrke do sada. U proteklih deset godina, polumaraton je dokazao svoj značaj za zajednicu, a time i za nas, kao domaću kompaniju koja brine za dobrobit zajednice u kojoj posluje. Posebno nas raduje da će i ove godine Coca-Colini zaposlenici učestvovati u Sarajevo Coca-Cola polumaratonu i Fun Run utrci čime najbolje pokazujemo posvećenost promociji aktivnog životnog stila, a partnerstvom na ovom značajnom projektu i doprinosu kvalitetu života u našoj zajednici, rekla je Alma Šahbaz, rukovoditeljica odnosa s javnošću Coca-Cole HBC B-H Sarajevo.

Pokrenut kao simbolična utrka kojom se tada želio obilježiti Međunarodni dan bez automobila, sarajevski polumaraton danas je postao značajan termin u kalendarima trkača i trkačica iz cijelog svijeta. Decenijski rad na promociji sporta i zdravog načina života učinio ga je  najmasovnijim sportskim projektom u Bosni i Hercegovini koji prate i brojni svjetski mediji te time igra ulogu velikog ambasadora našeg grada i države.

Organizaciju 10. Sarajevo Coca-Cola polumaratona i ostalih utrka podržavaju: Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Konzum, Novo Nordisk, G-Drive, Bosnalijek, Nestle, Orthomol sport, Pharma Maac,  Kakanj Cement, Tosama, New Event, Američka ambasada u BiH, Go free, Residence Inn Marriott, Courtyard Marriott, Hostel Massimo, Biona, Posao.ba, Securitas, Garmin, Intersport, Starline, Carslberg, Symphony, Ekopak, Merkur osiguranje, Poliklinika Al Tawil, GBT, Zlatar Sofić, D&H Agency, Life Line, Kult, Vlada Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Centar Sarajevo, BBI Centar, Sarajevo City Centar, kao i medijski pokrovitelji Klix.ba, Antena Sarajevo, N1 TV, akta.ba.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakMAPA Vogošća 5K
Sljedeći članakOrthomol Sport na 10. Sarajevskom polumaratonu
Moje trčanje - trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja, prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.