Gdje trče Banjalučani: Nezaobilazni park Mladen Stojanović i inicijativa za trim stazu

Banjaluka je drugi po veličini grad u Bosni i Hercegovini. Kao i u ostatku regiona, i ovdje je trčanje sve popularnije, a sve više je i rekreativaca kojima je ovo omiljeni način rekreacije.

2527

Pripremila: Ljilja Lukić

Osim onih koji trče “samostalno”, ljubitelji ovog sporta su okupljeni u Atletskom klubu “Banjaluka”, Atletskom klubu invalida “Vrbas” i Trkačkom rekreativnom klubu Banjaluka.

Ono što svakako daje veliki doprinos promociji trčanja jeste Banjalučki polumaraton, koji je prošle godine okupio oko 5.000 učesnika na jednom mjestu i uspio da već sa dva izdanja postane jedan od najpopularnijih u regiji, a od 2017. ovaj grad dobija i Banjalučku trkačku ligu – trčaće se četiri trke humanitarnog karaktera na četiri različite lokacije u četiri različita godišnja doba.

Banjalučki rekreativci kažu da nema puno atraktivnih staza za trčanje, a pokrenuli su i inicijativu za izgradnju trim staze.

Duško Tadić

Ja većinu vremena provedem na stazi, pored toga zagrijavanje ili dužinu odradim u parku Mladen Stojanović, ili na nekom pravcu od kuće i nazad. Nažalost, Banjaluka nema nekih pretjeranih lokacija za trčanje i iz tog razloga sam sad pokrenuo priču o izgradnji trim staze.

 

Teodora Čutura

Pored nezaobilaznog trčanja u parku Mladen Stojanović omiljena staza za trčanje mi je šumska staza koja vodi do izletišta Trešnjik, kao i ostale staze na Banj Brdu. Uvijek je lakše trčati u prirodi zbog svježeg vazduha, a to je i jedan od razloga zbog kojeg bih svima preporučila da bar jedan „gradski trening“  zamjene brdskim.

Tanja Mirković

Kada radimo dužinu – start u parku, pa onda preko Rebrovca cik cak do Mejdana prema Šeheru pa prema Karanovcu do table Jagare i onda nazad u park.

Borislav Savić

Volim da trčim u parku Mladen Stojanović, a kad imam raspoloženo društvo trčanje se nastavlja iz parka kroz Borik i Mejdan do Banj Brda.

 

Nikolina Jungić

Najčešće trčim u parku Mladen Stojanović, tu je dosta ljudi sa mnogo pozitivne energije, koja nam zapravo daje još više snage da dođemo do željenog cilja. Ukoliko želim da se baš taj dan osjetim pobjednikom uputim se stazama Banjalučkog polumaratona. Pokrenite se, obujte patike i krenite da trčite!

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakKako da očistite patike?
Sljedeći članak15 stvari koje svaki trkač treba da uradi na dan trke
Moje trčanje - trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja, prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.