Kreće 2. sezona ARL-e u Sarajevu: Prva trka je 5000m

Sutra u 9 sati sa startom prve grupe rekreativaca započinje druga sezona Atletske rekreativne lige u Sarajevu u kojoj će se trčati 12 kola raspoređenih po 6 u jesenjem i 6 u proljetnom dijelu.

852
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – www.trcanje.net

Za drugo izdanje evidentiran je porast broja prijavljenih članova, a posebno raduje mnogo više prijavljenih pripadnica ljepšeg spola u odnosu na premijerno izdanje.

Kao i prošle sezone glavno bojište lige biće Atletsko rekreativni centar Safet Zajko Halilovići, osim eksternih trka koje će se trčati i bodovati u sklopu Sarajevskog i Banjalučkog polumaratona te utrka na 10 km što će organizator naknadno utvrditi gdje će se trčati.

Mirzet Halilović pobjednik je 1. sezone Atletske rekreativne lige u Sarajevu sa osvojenih 869,3 bodova iz 12 redovnih kola te pridruženim bodovima iz finalne trke na 3000m. Pobjednica lige u ženskoj kategoriji je Hanifa Terzić koja je osvojila 804,76 bodova iz 12 istrčanih kola i finalne trke na 3000m.

I drugu sezonu otvara trka na 5000m za koju je predviđeno da starta u dvije grupe i to prva u 9 sati za rekreativce početnike i one kojima je potrebno 30 i više minuta za ovu distancu, te druga grupa u 9:45 za napredne rekreativce i one koji trče 5000m ispod 30 minuta.

Rekord ARL-e na ovoj distanci postavio je na dopunskom kolu prošle sezone Alen Raonić istrčavši za 18:42,95. Alen je ujedno i prvi favorit za osvajanje druge sezone.

Pred sam start prve sezone bilo je prijavljeno 36 rekreativaca, a u isto vrijeme ove godine imamo 63 prijavljenih od čega 16 u ženskoj i 47 u muškoj konkurenciji. Jako je lijepo vidjeti da je ogroman porast prijavljenih u ženskoj konkurenciji gdje je na startu prve sezone bilo samo 4 prijavljene žene.

Atletska rekreativna liga u Sarajevu je takmičenje otvorenog tipa za sve rekreativne trkače bez obzira odakle dolaze. Prijaviti se možete u bilo kojem trenutku u toku sezone i to popunjavanjem prijave OVDJE.

 

Vaši komentari

Banner