14. FERIVI OSJEČKI POLUMARATON: Nove staza i kategorija

U organizaciji Kluba Hrvatski sokol, u subotu 7. aprila se u Osijeku održava 14. Ferivi Osječki polumaraton.

4154
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Direktor i osnivač ove trke je Damir Černić, atletičar, sada i trener te predsjednik Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek.

Organizatori kažu da će u odnosu na prethodne godine, ova trka donijeti nešto posebno.

– To je svakako nova staza koja će prolaziti najljepšim dijelovima grada, a prolazit će od centra grada, u Retfalu, šetnicom pored stare vodenice, kroz centar, Donji grad, novi dio šetnice, Vodena vrata, Fratarski prolaz, trg u starom gradu Tvrđi, kroz park, preko visećeg mosta, kroz kupalište “Copacabana”, stazom za nordijsko hodanje, i ono što će dati dodani štih je prolazak kroz Zoo vrt, pored kompe, šetnicom pored hotela Osijek i sve do trga Ante Starčevića gdje su start i cilj, rekao je Damir Černić za Moje trčanje.

Nova staza Osječkog polumaratona

Očekuje se više od 500 polumaratonaca, oko 300 građana i oko 300 djece.

– U program je uvrštena i jedna nova kategorija “Zdravko je krenuo” na 1500m (jedna od 12 sportskih disciplina iz serije “Zdravko je krenuo”). Do sada su nastupali trkači iz: Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Njemačke, Austrije, Crne Gore, Rumunjske, Moldavije, SAD, Danske, Kenije, Norveške, Italije, Češke, Kanade, Velike Britanije i Hrvatske. Osijek je prekrasan grad i ovo je prilika upoznati ga iz trkačke perspektive poslije čega će mnogi poželjeti ponovo doći u naš grad, dodaje Černić.

Osijek je tradicionalno trkački grad, i prije 14 godina kada je održan 1. Polumaraton učestvovalo je oko 200 najboljih hrvatskih trkača. Vremenom, taj broj se povećavao, i sada na ovoj trci bude preko 1.000 učesnika, a veliki broj i iz BiH.

Trke sa velikim brojem takmičara nije lako organizovati, ali u Osijeku sve odlično funkcioniše od volontera, do same trke, objavljivanja rezultata, tako da svako ko jednom istrči, poželi da dođe ponovo, a iz godine u godinu je primjetna sve bolja organizacija.

Ukoliko se još uvijek niste prijavili, to možete učiniti OVDJE.

Vaši komentari

Banner