4. BANJALUČKI POLUMARATON: Očekuje se oko 10.000 trkača

Od 11. do 13. maja će u organizaciji TRK (Banjaluka) biti održan “Vivia Run&More Weekend” festival, u sklopu kojeg je glavni događaj svakako 4. Banjalučki polumaraton (na programu 12. maja od 9 sati).

5385
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Iz organizacije najavljuju da očekuju preko 10.000 trkača u Banjaluci na nekoliko trka jer će takmičari osim polumaratona imati mogućnost nastupiti na jednoj od sljedećih trka: G-Drive štafetni polumaraton, Fun-run Nektar trka zadovoljstva građana, Tropic Bambini trka, Školska trka.

Banjalučki polumaraton je dobio certifikat od EA (Europska atletika) za kvalitet i bezbjednost u organizaciji događaja i „pet zvjezdica“ kao najviši status u europskoj atletici.

– Ove godine imamo novu stazu, koja pokriva sve dijelove grada. Prije se trčalo dva kruga pa je grad duže bio ‘zatvoren’, ove godine računamo da će to biti puno kraće pošto se dijelovi grada otvaraju nakon što trkači prođu kroz njih. Nova staza je certifikovana od strane Evropske atletike sa pet zvjezdica i Svjetske maratonske federacije. To je najviši standard i mi ćemo biti spremni da to opravdamo, rekao je sportski direktor trke Vladimir Selec.

“Vivia Run&More Weekend” festival sporta će ove godine biti dio i programa gradske uprave pod nazivom “Proljeće u Banjaluci”.

– U zabavnom dijelu ćemo imati tri koncerta na Kastelu i oko deset ‘svirki’ duž staze. To će služiti kao podrška trkačima da im pruži dodatnu motivaciju, rekao je Goran Ćorić predsjednik Upravnog odbora 4. Banjalučkog m:tel polumaratona.

Vaši komentari

Banner