TRKA ZA DEMOKRATIJU: Učešće besplatno, start u nedjelju (10h) na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu

U nedjelju, 14. jula sa početkom u 10 sati na Vilsonovom šetalištu, Turska ambasada u Bosni i Hercegovini organizovat će treću po redu "Trku za demokratiju" namijenjenu svim generacijama.

1749

Moje trčanje – trcanje.net

Start je ispred Ambasade Republike Turske na Vilsonovom šetalištu, a dionica kratke ljetne trke/šetnje je dužine 3,5 km.

Pokrovitelji ovog sportskog događaja su: Ambasada Republike Turske u BiH, ZiraatBank, TIKA-Turska agencija za koordinaciju i saradnju, Yunus Emre Institut, Natron-Hayat te Fondacija Maarif, koji ističu značajnu komponentu trke: jačanje društvenog okupljanja na temelju našeg zajedničkog pristupa demokratiji. U želji da se potakne aktivan i zdrav život, cilj trke je poslati poruku podrške svim narodima diljem planete koji promovišu vrijednosti mira, demokratije, solidarnosti i humanosti.

Učešće na trci je besplatno, a očekuje se prisustvo i do pet stotina trkača i šetača. Trasa trke će voditi kroz mirno i prirodno okruženje Vilsonovog šetališta i prilagođena je kako trkačima rekreativcima, tako i osobama koje ne treniraju dovoljno. Za sve učesnike i učesnice organizatori su pripremili i kvalitetne trkačke pakete koji uključuju startni broj, dri fit majicu te okrepu nakon trke. Tri najbolja učesnika i učesnice u muškoj i ženskoj kategoriji bit će nagrađeni i vrijednim novčanim fondom u iznosu od 300 BAM za prvoplasirane, 200 KM za drugoplasirane i 100 KM za trećeplasirane.

Svi zainteresirani učesnici i učesnice mogu osigurati svoje učešće jednostavnim dolaskom i podizanjem svog startnog broja na upisnom mjestu trke koje će biti organizovano u subotu, 13. jula od 10:00 do 18:00 sati u prostorijama Atletskog kluba Bosna, na adresi Hamze Hume br. 2 (1. sprat) te na dan trke, 14. jula, od 9:00 do 9:45 sati na štandu u zoni starta/cilja. Više informacija o samom događaju dostupno je na oficijelnom Facebook event-u trke te na oficijelnoj Facebook stranici.

Vaši komentari

Banner