DAVOR VIDOVIĆ: Iz Borca su nam rekli da nam nikad više neće biti dozvoljen ulaz na stadion

Poslije reakcije Srđana Samardžića i Davora Vidovića na izbacivanje sa atletske staze i Gradskog stadiona u Banjaluci na krajnje ponižavajući način u odnosu na uspješne atletičare, od kojih je Samardžić i višestruki prvak države te aktuelni nosioc balkanskog ekipnog srebra u polumaratonu, a Vidović državni prvak u maratonu, oglasio se saopštenjem i FK Borac.

2718
Davor Vidović (Gradski stadion Banjaluka)
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Iz kluba su nastojali objasniti i opravdati postupak (o čemu smo pisali i jučer) onih koji su evidentno na krajnje primitivan način postupili prema sportistima puno uspješnijim od fudbalera Borca.

Dok je Borac tek ušao u elitni fudbalski rang, spomenuta dvojica su u vrhu bh. atletike, a Samardžić i dugogodišnji atletski reprezentativac.

– Svi atletičari stadion mogu koristiti za treninge u bilo kojem terminu osim u terminu treninga prvog tima. Atletski klubovi Banjaluke stadion za treninge koriste besplatno, bez naknade i zakupnine, kao i kancelarije i prostorije kluba. Sve troškove održavanja, renoviranja kao i troškove struje i vode te ostalih komunalija u potpunosti snosi FK Borac kojem je Gradski stadion dodjeljen na korištenje od Grada Banjaluka. Borac se domaćinski odnosi prema svim korisnicima stadiona, prvenstveno atletskim klubovima. Kako bi svi sportisti imali priliku stadion koristiti za postizanje dobrih rezultata, još jednom vas molimo da poštujete raspored treninga prvog tima FK Borac, te u skladu s njim zakažete svoje treninge, navodi se u saopštenju Borca.

Ipak, po onome kako govori sam Davor Vidović, u praksi su stvari ipak bile drugačije.

– Dana 22.7.2019. godine, Srđan Samardžić i ja smo radili jutarnji trening na gradskom stadionu u Banjaluci. Nakon završenog treninga, Srđan je otišao do portira koji je radio u toj smjeni na stadionu da pita da li možemo trenirati taj isti dan popodne u 18 sati zbog našeg člana kluba Božidara Vujića, koji putuje u Banjaluku isključivo radi treninga. Portir je rekao da nije nikakav problem da se trenira u 18 sati na Gradskom stadionu, a nikakvo obavještenje nije pisalo o terminu treninga FK Borac, koje obično bude na vratima glavnog ulaza na stadion, priča Vidović.

Prvak BiH u maratonu (Foto: Dražen Filipović)

Atletičari su potom stigli na popodnevni trening u 17:45 sati.

– Započeli smo trening, ali je ubrzo došao portir iz druge smjene i rekao nam da moramo izaći jer FK Borac ima trening u 18 sati. Mi smo mu rekli da nam je portir iz prve smjene dopustio. Zatim je isti portir pokušao da silom odvuče sa staze najprije mene, a zatim i Srđana, te nam govorio razne uvrede i psovke. Došli su i neki drugi ljudi iz uprave FK Borac, među njima i predsjednik FK Borac Banjaluka, Vico Zeljković. Pokušali smo da im sve objasnimo oko termina treninga i kako nam je nephodno da treniramo na stadionu, te da ni na bilo koji način ne remetimo nikome drugom trening, na šta nam je rečeno od predsjednika kluba i članova uprave da nam nikad više neće biti dozvoljen ulaz na stadion. Zabranili su nam da treniramo na atletskoj stazi na stadionu koji je u vlasništvu grada, kazao je Vidović.

Dvojica atletičara su trenirali u sklopu priprema za državno prvenstvo u maratonu koje se održava 4. augusta u Cazinu, a koje je ujedno i izborno za prvenstvo Balkana u maratonu.

– Zato nam je stadion itekako potreban za naše treninge. Smatram da je ovaj postupak uprave FK Borac i njihovog predsjednika sraman, ponižavajući i rigorozan. Sportisti i sportski klubovi iz raznih sportova trebaju jedni druge da podržavaju, a ne da im uskraćuju ono najvažnije zbog čega sportista dolazi do uspjeha i time na najbolji način promoviše grad i državu iz koje potiču, a to je trening, zaključio je Davor Vidović.

Ostaje nam vjerovati da će se strasti na dvije strane uskoro smiriti, te da će pronaći jedino razumno rješenje, odnosno atletičarima, čiji je entuzijazam u radu ranga svjetskih šampiona (ako uzmemo da je u našoj zemlji od ovog sporta nemoguće živjeti), omogućiti korištenje atletske staze.

Davor Vidović i Srđan Samardžić

Vaši komentari

Banner