BANJALUKA: Prvaci u maratonu i polumaratonu istjerani sa atletske staze usred treninga

Dobro nam poznata lica sa uličnih trka u Bosni i Hercegovini, Srđan Samardžić i Davor Vidović, su danas istjerani sa Gradskog stadiona Banja Luka usred treninga u sklopu priprema za državno prvenstvo u maratonu koje je na rasporedu 4. augusta u Cazinu.

4586
Davor Vidović i Srđan Samardžić

Piše: Ersan Bijedić

Uz povike kao “mrš napolje” i naguravanje, Samardžić, koji je aktuelni prvak BiH u polumaratonu i jedan od najuspješnijih atletičara u našoj zemlji, te Vidović, aktuelni prvak u maratonu, su tako prošli kroz teško poniženje i istjerani sa stadiona.

Dobili su objašnjenje da ne mogu trenirati na atletskoj stazi u vrijeme kad trening imaju fudbaleri FK Borac. Zanimljivo je da je sam Samardžić htio izbjeći paralelni trening sa fudbalerima, ali je njima danas pomjerena satnica i našli su se u isto vrijeme unutar Gradskog stadiona.

Nikad do sada nije bilo problema da treniramo zajedno. Ne razumijem zašto im smetaju atletičari koji trče na atletskoj stazi dok oni treniraju na travnatoj podlozi. To nema smisla, ne crpimo im energiju zato što trčimo krugove na stazi. Kako će igrati fudbal pred punim tribinama, hoće li im smetati navijači, pita se Srđan Samardžić.

Dvojicu uspješnih atletičara je sa staze tjerao portir gradskog stadiona koji je dobio instrukcije od čelnika FK Borac.

– Iz kluba su nam kazali da ne možemo trenirati kad su oni tamo. To je gradski višenamjenski stadion. Ne može fudbal biti važniji, na njemu ima atletska staza. Moraju nam omogućiti da normalno treniramo. Prije nekoliko mjeseci je tu dolazila Ivana Španović pa su fudbaleri prekinuli trening da se slikaju s njom. Sad im ipak smeta atletika, rekao je Samardžić.

Zanimljiva je svakako i činjenica da Vidović na državnom, a Samardžić i na internacionalnom nivou, imaju rezultate i uspjehe kakve fudbaleri Borca mogu samo sanjati.

Vaši komentari

Banner