1111 VERTICAL RACE 2019: Poslastica za najhrabrije (13. oktobra)

Drugo po redu izdanje 1111 Vertical Race trail trke održat će se 13. oktobra 2019. u organizaciji Kozara Ultra Traila.

3008

Moje trčanje – trcanje.net

Ova uzbudljiva planinska trka počinje od Bočca (Betonara), Banja Luka, i završava na najvišem vrhu Čemernice (Goli Vis) na visini od 1.338 m.

Dužina cijele staze iznosi 6.57 kilometara sa vremenskim limitom od četiri sata. Organizator je osigurao dvije okrepne stanice duž trase trke.

– Za razliku od prvog izdanja kada je bilo 50 takmičara ove godine se pojavio veoma veliki interes za trku. Međutim zbog same površine platoa Goli Vis, gdje je i cilj trke, broj takmičara smo morali ograničiti na stotinu, izjavila je Nevena Stojaković ispred organizatora.

– Isto tako ukoliko nam vremenske prilike budu omogućile, planiramo organizovati zajednički ručak na samom platou, dodala je Stojaković.

Staza u jednom dijelu prolazi kroz pećinu, ali uglavnom iza sebe imate prekrasan vidikovac na branu i jezero i na desetine kilometara prirode i naselja unaokolo što je čini atraktivnom i jedinstvenom.

Sama planina Čemernica nalazi se južno od Banja Luke, na područjima općina Mrkonjić Grad, Kneževo (nekada Skender-Vakuf) i Banja Luka. Planinu okružuju rijeke Vrbas, te njegove pritoke Ugar i Vrbanja.

Provjerite zašto su prošlogodišnji takmičari bili oduševljeni ovom trkom i ne zaboravite se prijaviti čim prije, jer je broj takmičara limitiran na 100.

 

Vaši komentari

Banner