RTL SANUS MOTUS: Ligaši na Velikim stepenicama testirali eksplozivnost

U subotu je u Mostaru održano 6. kolo Rekereativne – trkačke lige Sanus Motus, a njeni članovi su imali priliku testirati svoju eksplozivnost na kratkoj distanci (oko 60m) uz Velike stepenice koje vode na Bijeli Brijeg.

2110
Foto: Ivana Ćavar
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Nastupilo je ukupno 8 članova grupe “Profići” i 6 iz grupe “Amateri”. Trka je bila otvorenog tipa i imala ukupno 20 učesnika.

Zanimljivo da je najbolji rezultat imao Vladimir Pokrajčić (17.37) koji je u osnovi imao ulogu sudije i nije takmičar lige. U grupi “Amateri” su najbolji bili Ivica Živkušić (17.48) i Irma Kristić (23.64), dok su kod “Profića” najbrži bili Darko Vidović (17.64) i Mirela Čučak (22.18).

Ovo su kompletni rezultati i ukupni poredak po grupama: “Amateri” i “Profići”, a opširnije o ligi, propozicijama i ciljevima možete saznati OVDJE.

Vrijedi izdvojiti i nastupe najmlađih: Bernard Ćosić (27:27), Veronika Ćosić (27:75), Fran Vidović (39:67) i Mirza Kosović (40:90).

Posljednje kolo prvog izdanja RTL Sanus Motus će biti polumaraton u Metkoviću 3. 11., a potom će Sanus Motus 7. 12. organizirati večer trkača.

– Cilj iste je okupiti sve trkače iz Hercegovine na jednom mjestu, na kraju godine.

Vedran Markotić

Program večeri će obuhvatiti prezentaciju aktivnosti u 2019. i plan aktivnosti za 2020., dodjelu nagrada najboljim ligašima, službenu promociju himne Sanus Motus, promociju i prodaju kalendara 2020. u humanitarne svrhe, priznanja svima koji su doprinijeli razvoju trkačke zajednice u posljednjih godinu dana i na kraju druženje za sve prisutne na prigodnom domjenku. Plan je ovaj događaj učiniti tradicionalnim kako bi svaku trkačku godinu zaključili jednim lijepim zajedničkim druženjem, izjavio je predsjednik Sanus Motusa, Vedran Markotić.

Vaši komentari

Banner