REKREATIVNA TRKAČKA LIGA SANUS MOTUS: Mostarci u svoje takmičenje kreću sljedećeg mjeseca

Sljedećeg mjeseca u Mostaru počinje Rekreativna trkačka liga Sanus Motus, a u organizaciji mostarskog sportsko – rekreativnog udruženja Sanus Motus koje je prošle godine pokrenulo i prvu Školu trčanja u Mostaru.

3487
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

O Školi trčanja možete više saznati OVDJE, o njihovim prvim većim rezultatima na ovom LINK-u, dok u nastavku teksta predstavljamo propozicije Rekreativne trkačke lige Sanus Motus, koje je za čitaoce Moje trčanje – trcanje.net ustupio predsjednik udruženja, Vedran Markotić, te ih po prvi puta možete pročitati samo na našoj stranici.

Kola lige

  1. mjesec – prvo kolo, Mostar half i utrka 5 km;

4. mjesec – drugo kolo, Bare 1 dužina (cca 1,1 km);

5. mjesec – treće kolo, Mostar Challenge;

6. mjesec – četvrto kolo, šetalište Bare 1 krug na popločanoj stazi (cca 2,2 km);

7. mjesec – pauza;

8. mjesec – peto kolo, Duvanjska desetka + šesto kolo ČUT najkraća ponuđena distanca;

9. mjesec  – sedmo kolo,  Velike stepenice – kronometar;

10. mjesec – osmo kolo, Ilići (Balinovac-Ilići-Balinovac cca 7 km);

11. mjesec – deveto kolo, Metković half i utrka 4,5 km;

12. mjesec – proglašenje pobjednika, trkački simpozij i zajedničko druženje cijele trkačke zajednice u Hercegovini.

Datum i satnica svakog aktivnog kola će biti dostupni minimalno dva tjedna ranije uz opis profila i fotografijama trkačke rute.

Nagrade

  • Prva tri mjesta u muškoj konkurenciji;
  • Prva tri mjesta u ženskoj konkurenciji;
  • Najbolji i najbolja u kategoriji 60+ (ukoliko bude sudionika 60+);
  • Najviše pretrčanih kilometara na utrkama tijekom sezone rekreativne lige – muško i žensko.

Nagradni  fond za najbolje u muškoj i ženskoj konkurenciji

  • Violeta, poklon paketi za prva tri mjesta (M i Ž konkurencija) – kategorija „Amateri“;
  • Vitalis, Full medic kartice za pobjednike, sistematski pregled za druga mjesta, uzv pregled trbuha za treća mjesta (M i Ž konkurencija) – kategorija „Profići“;
  • Arena Centar prvo mjesto članska kartica za 6 mjeseci, drugo mjesto članska kartica za 3 mjeseca i treće mjesto članska kartica za 1 mjesec korištenja (M i Ž konkurencija) – kategorija „Profići“.

Postoji mogućnost dodatnih nagrada za sve kategorije u slučaju interesa novih partnera projekta.

U slučaju da se unutar jednog kola održavaju dvije utrke npr. trkač trči i polumaraton i utrku 5 km (ako organizacija i vremenski raspon isto omogućavaju) uzimaju se u obzir bodovi oba rezultata (uz poštivanje minimuma 10 sudionika lige na utrci pasivnog kola za bodovanje). Boduje se prvih 20 trkača u svakom kolu (muška i ženska konkurencija): 1. mjesto 100 bodova, 2. mjesto 70 bodova, 3. mjesto 60 bodova, 4. mjesto 50 bodova, 5. mjesto 45 bodova, 6. mjesto 40 bodova, 7. mjesto 35 bodova, 8. mjesto 30 bodova, 9. mjesto 25 bodova, 10. mjesto 20 bodova, 11. mjesto 15 bodova, 12. mjesto 10 bodova, 13. mjesto 8 bodova, 14. mjesto 7 bodova, 15. mjesto 6 bodova, 16. mjesto 5 bodova, 17.mjesto 4 boda, 18. mjesto 3 boda, 19. mjesto 2 boda i 20. mjesto 1 bod. Na pasivnim kolima potreban je nastup minimalno 10 učesnika lige za bodovanje.

Liga je podijeljena u dvije skupine natjecatelja.

  • skupina „Amateri“ su početnici rekreativci koji imaju istrčano 3 i manje polumaratona do datuma početka rekreativne trkačke lige, nemaju istrčan maraton, niti rezultat na polumaratonu ispod 1h:35min.
  • skupina „Profići“ su iskusniji rekreativci koji imaju istrčano 4 i više polumaratona, istrčan maraton ili rezultat na polumaratonu i ispod 1h:35min do datuma početka rekreativne trkačke lige.

Aktivna kola su ona koja organizira udruga Sanus motus iz Mostara, u unaprijed objavljenim terminima, distancama i lokacijama. Pasivna kola su utrke Mostar i Metković polumaraton, Mostar Challenge, ČUT i Duvanjska desetka te na istim kod prijave i registracije za sudjelovanje treba staviti oznaku Rekreativna trkačka liga Sanus Motus i startni broj dodijeljen od organizatora lige (obično postoji opcija za upis kluba i sl., a oni natjecatelji koji imaju članstvo u nekoj drugoj udruzi ili trkačkoj zajednici ovo upišu dodatno). Prethodno navedeno je potrebno iz razloga lakšeg praćenja i upisivanja rezultata, ali i zbog promocije samog natjecanja. Prijaviti se mogu svi zainteresirani nastanjeni na području Bosne i Hercegovine.

Za ukupni plasman u rekreativnoj trkačkoj ligi na kraju sezone potrebno je zadovoljiti sljedeće:

  • Sudjelovati u najmanje 2 aktivna kola;
  • Sudjelovati u najmanje 3 pasivna kola.

Partner natjecanja u skupini „Amatera“ je Violeta d.o.o., a u skupini „Profića“ su ARENA Sport Centar i Poliklinika Vitalis. Nagrade se u obje skupine dodjeljuju u muškoj i ženskoj konkurenciji. Pobjednicama i pobjednicima biti će uručeni pehari za trajnu uspomenu na ostvareni rezultat dok će svi ostali sudionici za uspomenu dobiti medalje (planira se svečana dodjela u 12. mjesecu u sklopu trkačkog simpozija „Trčanje za sve by Sanus Motus“).

Kotizacija za sudjelovanje u cijeloj sezoni iznosi 35 KM te podrazumijeva minimalno 2 suca na kolima lige, startni broj koji će natjecatelji zadužiti u prvom aktivnom kolu (te koristiti na aktivnim kolima), mjerenje vremena (suci sa štopericama), voda i okrijepa po završetku utrke uz kratko druženje (isto se može planirati i nakon održanog kola uz kavu i sl., a sve u dogovoru sa sudionicima i organizatorom), medalju za svakog sudionika po završetku sezone, pehare za pobjednike. Pored toga svi sudionici lige moći će obaviti grupne prijave za razne utrke tijekom godine u sklopu suradnje Udruge Sanus motus i škole trčanja Sanus Motus s organizatorima utrka u regiji (što garantira povoljniju kotizaciju), a također će moći sudjelovati u organiziranim putovanjima na utrke, koristiti organizirani prijevoz i ostvariti razne popuste kod naših partnera. O dodatnim pogodnostima i eventualnim dodatnim sadržajima koji će biti u sklopu kotizacije blagovremeno vas obavijestimo. Završni domjenak će biti organiziran naknadno od strane organizatora uz potencijalne dodatne troškove (cilj će biti okupiti veći dio trkačke zajednice na zajedničkom druženju). 5 KM od svake kotizacije za ligu će biti iskorišteno u humanitarne svrhe po završetku sezone (zajedno s ostalim fondom humanitarnih projekata Sanus motus za 2019.g.).

Kod prijave na utrke Mostar Challenge, Metković Mandarine half, ČUT i Duvanjska desetka potrebno je u klub dodati Rekreativna trkačka liga Sanus Motus i broj (startni broj koji će biti dodijeljen svakom trkaču).

Ciljevi Rekreativne trkačke lige Sanus Motus

  • Realizacija lige kao dio velikog projekta udruge Sanus Motus pod nazivom „Trčanje za sve by Sanus Motus“;
  • Povećati broj domaćih trkača na domaćim utrkama;
  • Okupiti trkače više puta godišnje na jednom mjestu i tako homogenizirati našu trkačku zajednicu;
  • Služiti na čast i ponos svim članovima i sudionicima;
  • Poslužiti kao primjer svima koji traže smislen hobi za poboljšanje zdravlja i kvalitete života.

Prethodno su navedene propozicije lige za 2019. godinu koje će se u sljedećim godinama dopunjavati, mijenjati, a cjelokupan projekt dodatno obogaćivati zahvaljujući sugestijama sudionika lige, članova udruge Sanus motus i partnera projekta.

Prijave

Sve prijave mogu se poslati na e-mail adresu: sanusmotusmostar@gmail.com, a ista treba sadržavati ime i prezime, datum rođenja, adresu stanovanja i kategoriju za koju se prijavljujete („Amateri“ ili „Profići“), u naznaci e-maila obavezno staviti „Prijava za Rekreativnu trkačku ligu Sanus Motus“, a uplate u iznosu od 35 KM moguće je izvršiti na žiro račun Udruge Sanus motus, broj 3381302270843145 Unicredit bank d.d.  s naznakom „Kotizacija za Rekreativnu trkačku ligu Sanus Motus“. Prijavu i uplatu kotizacije možete obaviti i za vrijeme Mostar Run weekend-a na štandu Sanus Motus 22. i 23. 3. 2019.

Vaši komentari

Banner