GIRICE: Neformalna grupa koja može značiti ispunjenje vaših trkačko – turističkih ambicija

O Giricama (Sarajevo) do sada, vjerovatno, niste puno čuli. Mi smo se okupili prije otprilike 2 godine i od tada funkcionišemo samo na pozitivnoj energiji.

2612

Piše: Merjema Mekić

Mi smo zapravo, mala grupa rekreativaca koji svoje slobodno vrijeme provode van svoja 4 zida.

Karakter grupe je atipičan, jer mi na treninge (kad treniramo) dolazimo skupa, ali svako trči svoj trening. Svi imaju svoj plan, svoje ciljeve, a na koncu, svi se isto mučimo. Uvijek smo raspoloženi za dobro društvo, a na trke uvijek donosimo veselje i dobar provod. Za sve aktivnosti se dogovaramo, putujemo, družimo se i uvijek slavimo medalje. Za ove 2 godine, skupa smo bili na više od 30 trka, a najveća je bila u Istanbulu. Tamo nas je trčalo 77, a onda smo medalje proslavili kako mi to i radimo.

Mi smo grupa koja podržava sve pozitivne stvari, bile one veliki događaji ili događaji u nastanku, podržavamo i sve koji hoće da se pokrenu.

Možda bih ja vama o Giricama imala puno toga za reći, da ova priča nije nastala spontano i da se iza nje ne krije ništa drugo, osim volje za druženje i kvalitetniji život.

Pošto mi nismo ništa drugo do neformalna grupa, nema nikakvih pravila za priključenje. Na našoj Facebook grupi stoji raspored treninga, koji su obično utorkom, četvrtkom i nedjeljom, za mjesto se dogovaramo obično dan ranije.

Trenera nemamo, malo iskusniji trkači svoje znanje prenose koliko mogu, a svako trči i sprema trku po svom planu.  Do sada smo učestvovali na većini trka u BiH, neke od njih su: Zenički cener, Travnička petica, Banjalučki polumaraton, polumaratoni u Mostaru i Metkoviću, Ljubljana maraton, Trka zdravlja (Banja Vrućica)… Na Unusual Marathonu u Sarajevu pored trkača, dali smo doprinos i na okrepnoj stanici na Vilsonovom šetalištu, kao i u cilju trke.

U narednom periodu ćemo trčati na Unusual Marathonu, Splitski maraton, prvi polumaraton u Trebinju, a Budimpešta nas čeka u aprilu. Pored cestovnih trka, neki od nas su se iskušali i u trail trkama, tako da ćemo naredne godine trčati i trail trke. Nemamo nikakva posebna pravila za priključenje, osim pozitivne energije.

“Jer, život je prekratak da bi bio samo sretan.”

Vaši komentari

Banner