LJUBUŠKI: Održan prvi trening HAK Ljubuški, uskoro će biti pokrenuta i Škola trčanja

Na atletskoj stazi stadiona Babovac u Ljubuškom je jutros održan prvi trening HAK Ljubuški koji je reaktiviran poslije desetak godina neaktivnosti, a okupljena ekipa entuzijasta sama po sebi garantuje da će rad biti na nivou.

2054
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Već na prvom treningu, pod vodstvom trenera Vladimira Pokrajčića, je bilo dosta djece i roditelja zainteresovanih za učlanjenje u klub koji je ranije imao vrlo dobre rezultate na državnim prvenstvima.

– Iznenađujuće veliki broj djece se pojavio na treningu, bilo ih je preko 50 unatoč tome što je bilo dosta hladno. Preko 20 ih se odmah upisalo u klub, a isto toliko ih očekujemo i do kraja tjedna. Svi su jedva čekali odraditi taj trening i oduševljeni smo, rekao je Vladimir Pokrajčić.

Treninzi će se održavati tri puta sedmično, utorkom, četvrtkom i subotom. Sa djecom će osim Vladimira Pokrajčića raditi Martina Rezić, također bivša atletičarka ljubuškog kluba, dok će dvojac sa svojim iskustvom i savjetima povremeno pomagati i Ante Pokrajčić. Obojica Pokrajčića su ranije bili vrlo uspješni srednjoprugaši.

Vladimir Pokrajčić

Cilj je djecu naučiti osnovama kraljice sportova, baznog sporta za sve druge sportove, naučiti ih finom ponašanju, kulturi, ophođenju sa starijima, s ciljem da izrastu u dobre osobe, a ako kojim slučajem od njih netko postane i dobar atletičar, to će samo biti kruna svog tog truda, rekao je Vladimir Pokrajčić.

Osim atletike za mlade polaznike – nade ljubuškog sporta, u Ljubuškom planiraju pokrenuti i Školu trčanja za rekreativne trkače, a o tome će se više znati uskoro.

Vaši komentari

Banner