(FOTO) 2. UNUSUAL MARATHON: Jako dobar odziv trkača na neobičnu trku u Sarajevu

Zaim Šuman i Džemal Jašarević su bili na vodeće dvije pozicije poslije dvije trećine maratonske trke drugog izdanja Unusual Marathona, ali je prvi kroz cilj ipak prošao Austrijanac Michael Baumgartner.

3079
Foto: Dražen Filipović
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Pobjeda na drugom izdanju Unusual Marathona mu je pripala pošto je 42.195 metara pretrčao za 3 sata, 3 minute i 20 sekundi.

Drugi je u cilj na SC “Safet Zajko” stigao Šuman sa 3:04:20, a treći Dragan Suvajac sa 3:14:52. U ženskoj konkurenciji je najbrža bila Amela Trožić (3:21:56), slijede druga Vedrana Gvozdenović (4:12:32) i treća Džana Avdić (4:18:55).

Održane su i štafetne trke “Dvije ljepotice i zvijer” te “Jedna cura, dva pandura” gdje se prijavilo blizu 70 tročlanih timova. Uz činjenicu da je na maratonu bilo skoro 100 učesnika, to ukupno i s obzirom na vremenske uslove te zagađenost zraka, predstavlja jako dobar odziv trkača. A među prijavljenima su bili takmičari iz devet zemalja: Mađarske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Austrije, SAD-a, Iraka i Bosne i Hercegovine.

Neobičnost ovog maratona u organizaciji NGT “Dečki u plavom” je da se održava u dosta ekstremnim vremenskim uslovima, u periodu visoke zagađenosti zraka, bez zaustavljanja saobraćaja, a što za učesnike očito predstavlja poseban oblik izazova.

Vaši komentari

Banner