KAKANJSKI REKREATIVCI: Svoje rezultate za MT ligu šalju sa ulica Kaknja i Londona

Armin Husika, Esmin Brodlija, Dragan Dusper, Aid Muflizović i Eldin Omeragić predstavljaju sastav trkača iz Kaknja koji čini dio MT virtuelne ekipne lige.

2221
Kakanjski rekreativci
Banner
Banner
Banner

Kakanjski rekreativci je naziv pod kojim su tri člana ove ekipe, Armin, Eldin i Esmin, trčali Prvi Ramski polumaraton (štafetu) te osvojili drugo mjesto.

Pod istim nazivom su trčali i štafetu na Drugom Ramskom polumaratonu, kad im se priključio i Aid, a tad su osvojili treće mjesto. Većina članova ekipe trči unazad par godina, a neki od njih su rekreativno trčali i ranije. Svi dolaze iz Kaknja, s tim da je Dragan unazad dvije godine nastanjen u Londonu.

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

Ističu da im je zajedničko što “vole trčanje zbog osjećaja opuštenosti, zadovoljstva i ponosa koji imaju nakon što istrče određenu dionicu”.

– Virtualne utrke su mi zanimljive, te sam već ranije prijavio Virtual run 10K i ova ideja sa ekipnim trčanjem mi se na prvu svidjela prije svega zbog druženja, ovaj put virtualnog, ali svakako druženja sa ostalim trkačima koje mi je uvijek pružalo novo iskustvo. Tokom pandemije nisam odustajao od treninga jer imam ciljeve koje sam sebi postavio za ovu godinu, i meni je čak dobro došla pandemija jer sam mogao više poraditi na treninzima snage, budući da su me prethodne dvije godine pratile povrede, u čijem korijenu je moja slabija fizička sprema, kaže kapiten ekipe Esmin Brodlija.

Pandemija mu je donijela promjene ruta za trčanje.

– Uveo sam neke nove staze koje su izolovane od ljudi, više sam trčao u prirodi i manje po asfaltu, i definitivno je da je to dovelo do određenih promjena u ritmu, tempu i načinu trčanja, posebno jer sam više trčao brdske staze. Cilj u MT ligi je da pokušam u nekoj disciplini biti bolji od Armina. Šalim se, cilj je da se dobro zabavimo, ali i pomjerim granice i podignem tempo, kazao je Esmin.

Ekipa Kakanjski rekreativci veliki broj svojih utrka trči pod logom Kilometar života, pri čemu kilometre prodaju u humanitarne svrhe, tako da njihovo trčanje na zvaničnim utrkama ima posebnu draž i svrhu, a to je između ostalog podržati nekog u stanju potrebe. U aprilu ove godine su pokrenuli akciju trčanja za osobe s autizmom, i toj akciji se pridružio pristojan broj trkača iz BiH.

Dragan Dusper će svoj tim podržati trčeći u Londonu. On posljednje dvije godine trči ulicama Londona, i do sada je sudjelovao na dva polumaratona.

– Činjenica da su sve utrke otkazane ne sprječava trkače u Londonu da ostanu u top formi, pa su ulice i parkovi puni trkača. Svi se nadaju da je ovo samo jedna loša epizoda i da će se život vratiti u normalu, a s njim i sportska takmičenja, optimistično zaključuje Dragan.

Njegov kolega Armin Husika smatra MT ligu dobrim oblikom motivacije.

– U ovim danima se trči bez ikakvog plana pa i nemam neke motivacije, trčim više što me opušta. Sad su ciljevi da dam sve od sebe i da pokušamo osvojiti koji bod više, poručio je Husika.

Aid Muflizović očekuje dosta pozitivnog od učešća u ligi, a ponajviše se uključio zbog nedostatka motivacije.

– Ovih dana trčim daleko od civilizacije kao i prije pandemije. Cilj mi je da trčim duže relacije dosta sporijim tempom da bih ojačao mišiće.

Eldin Omeragić kaže da mu u ovom nezgodnom periodu pandemije nedostaje grupna aktivnost i konkretan motiv za trčanje.

– Želim da imam osjećaj da učestvujem u nečemu većem od samog pukog trčanja standardnim relacijama. Svoje kilometre “nabijam” istim dionicama već neko vrijeme. Jedina razlika je sad što sada baš striktno moram trčati sam, pa nekako čovjek osjeća tjeskobu jer ponekad mu nedostaje neko da zajedno trčimo, i razbijemo monotoniju jednih te istih relacija. Moje je trčanje humanitarno-amatersko, ako se uspije prodati koji kilometar, bit će super, zaključio je Omeragić.

Eldin Omeragić

Vaši komentari

Banner