8. HEINEKEN 0.0 KARLOVAČKI CENER: Novi termin Bronze Label utrke je 11. 7. 2020. godine!

Mjesec dana kasnije od planiranog, a u sklopu proslave Dana grada Karlovca, održat će se osmo izdanje Karlovačkog cenera.

1539
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Karlovački cener jedna je od najpopularnijih cestovnih atletskih utrka u Hrvatskoj, a trči se u povijesnom središtu Karlovca, poznatoj srednjovjekovnoj Zvijezdi.

Osim Karlovačkog cenera, organizator ove utrke ima i nove termine za Zagrebački proljetni polumaraton (23. 8. 2020.) te Krka polumaraton (26. 9. 2020.).

Ovogodišnje osmo izdanje Cenera umjesto 11. lipnja održat će se 11. srpnja (19 sati), a planira se i Karlovačka milja 10. srpnja koja se trči u čast rođendana Karlovca duljine 1.579 metara (godina utemeljena grada). Prijave su otvorene, a do sada je prijavljeno preko 400 trkača kojima se nudi mogućnost sudjelovanja u novom terminu ili iduće godine na devetom Ceneru.

– Vjerujemo da su se svi zaželjeli utrka i da ćemo u Karlovcu ponovo na djelu vidjeti spoj

Robert Franjković

vrhunskih trkača i velikog broja rekreativaca. Dosada su redoviti gosti Karlovačkog cenera bili trkači iz Velike Kladuše i Bihaća, a nadamo se da će ove godine, prvenstveno zbog novog termina koji je sada subota večer, u Karlovac doći i trkači iz udaljenijih dijelova Bosne i Hercegovine. Nadamo se da će u 7. mjesecu granice biti u potpunosti prohodne, a što se tiče možebitnih promjena u organizaciji, vidjet ćemo kroz naredna dva tjedna – u svakom slučaju, s naše organizacijske strane bit će poštivane sve mjere koje će tada biti na snazi, izjavio je direktor trke Robert Franjković.

Detalji pravila, rasporeda i eventualnih limita sudjelovanja objavit će se u najkraćem roku, u skladu sa tada važećim mjerama i preporukama. Organizatori Karlovačkog cenera provesti će sve potrebne aktivnosti, a detaljne preporuke i upute bit će objavljene na internetskoj adresi utrke.

Karlovački cener od 2020. godine prva je i jedina cestovna utrka u Hrvatskoj sa statusom World Athletics Bronze Label, a vrijeme Mosesa Kuronga istrčano 2019. – 28:30 – najbrže je istrčanih 10km u Hrvatskoj.

Prijave za jednu od najvećih utrka u Hrvatskoj otvorene su do popunjavanja kapaciteta, a moguće su putem OVOG LINK-a.

Foto: 3sporta.com

Vaši komentari

Banner