(VIDEO) 2. BANOVIĆKI POLUMARATON: Konjuh stenje, ruši se kamenje

Ove godine u BiH zbog pandemije koronavirusa i otkazivanja/odgađanja dijela trka niste baš imali puno prilika trčati polumaratonsku dužinu (21.1km).

2365
Banovićki polumaraton
Banner
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Neki su upisali rezultat na domaćem terenu u Gradiški 7. marta, da bi sljedeći polumaraton bio održan tek prošle subote u Banovićima.

Bio je to drugi put da se trka ovog tipa održava u Banovićima, a uz polumaraton su se u sklopu manifestacije trčali još trka na 5km, kao i dječja trka.

Start je zakazan za 17 sati što je već bila prilično otežavajuća okolnost jer je u tom trenutku bilo oko 32 stepena. Osim vrućine, možda i najvećeg neprijatelja trkača na duge pruge, Banovići nude i dosta tešku stazu na kojoj se vrijedi pametno istempirati, pogotovo u ovim ljetnim uslovima. Pokazatelj su i rezultati: prošle godine su tri trkača završila polumaraton ispod 1:30, ove godine četvorica. Dovoljno prostora da Konjuh stenje.

Saobraćaj se nije zaustavljao, što je donekle bilo problem u dijelovima pred grad i u samom gradu, dok se kroz šumu podno Konjuha moglo lijepo trčati.

Više o samim rezultatima saznajte na LINK-u.

Tim Moje trčanje je bio i u Banovićima, a u video prilogu možete vidjeti šta smo zabilježili. Za MT su govorili Denis Šabanović ispred organizatora, Atletsko – rekreativnog kluba Banovići, te trkači/trkačice: Emir Hastor, Uroš Gutić, Adela Čomor, Edis Kavgić, Aleksandar Jovanović, Miralem Rešidović i Franjo Lovrić.

Vaši komentari

Banner