PODGORICA MILLENNIUM RUN: Oprobajte se na jednoj od četiri distance 22. novembra; rijetka prilika za maratonce u regiji

Prvo izdanje sportske manifestacije “Podgorica Millennium Run” održat će se 22. novembra u glavnom gradu Crne Gore, Podgorici.

2835
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

U sklopu ove manifestacije trkači imaju priliku učestvovati na trkama od 5km, 10km, 21.1km i 42.2km.

Ovo bi mogla biti i jedna od rijetkih realnih prilika za učestvovati na jednom maratonu u regiji od početka pandemije koronavirusa ove godine.

Najveća prednost

Neslužbeno, važna informacija za one koji planiraju trku u Podgorici je svakako i to da se još očekuje samo službena potvrda da je tradicionalni Podgorički maraton, koji se trebao održati 8. novembra, otkazan. Po AIMS kalendaru maraton 8. 11. je već otkazan.

Organizator “Podgorica Millennium Run” je sportska organizacija “Multisport akademija Mayer”, koja se bavi promocijom rekreativnog sporta i organizacijom sportskih događaja. Dobili su podršku grada Podgorica za održavanje ove manifestacije.

Najveća prednost nas kao organizatora je u tome što smo dosad pravili odlične sportsko – turističke manifestacije, sa profesionalnom organizacijom i dobrom zabavom. To nas je preporučilo u Podgorici da nam grad prepusti organizaciju maratona, kaže ispred organizatora, Igor Majer.

Pored predstojeće manifestacije, “Multisport akademija Mayer organizuje” se iskazala kao organizator sljedećih događaja: Ocean Lava Montenegro (triatlon trka u Kotoru), BLACKLAKE Xtreme Triathlon (dio XTRI World Tour serije), X–Waters Montenegro (kvalifikaciona trka za X-WATERS Championship), Montenegro Business Run (trka na 5km za biznis sektor) i Lustica Bay Aquathlon (porodični multisport događaj). Uz organizaciju ovih manifestacija, ova sportska organizacija vodi i Školu trčanja GUMP u Podgorici od 2016. godine.

Najpovoljnije prijave i prijave za grupe od 10+ takmičara su otvorene do 1. oktobra. U slučaju odlaganja manifestacije zbog situacije prouzrokovane korona virusom, organizatori će se obratiti javnosti najkasnije 4 sedmice prije zakazanog termina održavanja (22. 11.) i ponuditi puni povraćaj novca svim takmičarima. Za više informacija o manifestaciji “Podgorica Millennium Run”, kao i samu prijavu, posjetite službenu web stranicu događaja na OVOM LINKU, ili se obratite na e-mail: info@podgorica.run.

Ravne staze

Osim spomenutih trka u sklopu “Podgorica Millenium Run” će u saradnji sa fondacijom “Budi human” u subotu 21. novembra djeca od 0 do 15 godina biti pozvana na veliku humanitarnu trku sa startom i ciljem na mostu Milenijum.

Ostale četiri trke (5K, 10K, 21.1K, 42.2K) će biti održane u nedjelju, 22. novembra.

Igor Majer

– Start i cilj svih trka je na mostu Millennium kao najvećem i najprepoznatljivijem simbolu Podgorice. Staze koje ćete ovoga puta trčati u Podgorici su nove i izmijenjene, prolaze kroz najljepše dijelove stare i nove Podgorice. Staza je potpuno ravna, a još čekamo da dionice od 10km, 21.1km i 42.2km budu certificirane. Dosad to nije urađeno samo zbog komplikacija putovanja službenog AIMS mjeritelja, a što je uzrokovano pandemijom, pojasnio je Igor Majer.

Vaši komentari

Banner