“HUMANITARNI PETAK” U BANJALUCI: Kosić i Pisarić najbrži u trci za porodicu Đurić

Kako bi prikupio novčana sredstva potrebna za izgradnju kuće porodici Đurić iz Čelinca, banjalučki rekreativac Radomir Mirković organizovao je tzv “Humanitarni vikend”, a osim novca, prikupljana je i krv za one kojima je neophodna.

1231
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Na trci je učestvovalo 15 trkača, a po riječima organizatora, zbog situacije sa pandemijom i ograničena okupljanja, zadovoljan je odzivom.

“Humanitarni petak”, tj. trka na pet kilometara, trčana je u nedelju.

Pobjednik u muškoj konkurenciji je Milan Kosić iz Prnjavora. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Snježana Pisarić iz Mrkonjić Grada.

Ova akcija nije završena, kotizacije se mogu i dalje uplaćivati, a trajaće sve dok se ne završi izgradnja kuće za porodicu Đurić.

– Organizovao sam ovaj humanitarni vikend iz dva razloga. Prvi je prikupljanje doza krvi za one kojima je to najpotrebnije, a i ta akcija traje i dalje. Javljaju mi se trkači koji će i u ponedeljak ići da daju krv, jer su bili spriječeni da to urade u petak. Drugi razlog je izgradnja kuće za osmočlanu porodicu u Čelincu, u kojoj radi samo jedan član, a žive u zaista nemogućim uslovima za današnje vrijeme.

Radomir se obratio humanitarnoj organizaciji “Budimo ljudi” koji su zajedno sa njim učestvovali u realizaciji.

– Poslali smo zahtjeve privrednim subjektima i pojedincima da se uključe i već imamo rezultate. Ovakve humanitarne aktivnosti ću raditi i u buduće. Treba činiti dobra djela i u okviru svojih mogućnosti pomoći koliko se može. Bio bi daleko bolji odziv da nije ovo vrijeme sa pojačanom pandemijom virusa, ali i ovo je rezultat vrijedan pažnje, dodaje Radomir.

Vaši komentari

Banner