PODRŽITE PROJEKAT: Trčimo za djecu bez roditeljskog staranja

Projekat „Trčimo za djecu bez roditeljskog staranja“ uz pomoć trkača ili potencijalnih donatora ima za cilj podići svijest o aktuelnim potrebama i donacijama za ranjive kategorije društva.

1059

Moje trčanje – trcanje.net

Stefan Milović, rekreativni trkač, idejni je tvorac ovog projekta koji je, kako kaže, na ideju došao sasvim slučajno prilikom druženja sa djecom bez roditeljskog staranja iz Zenice u sarajevskom Zoološkom vrtu.

– Sa kćerkom sam bio u posjeti Zoološkom vrtu i sreo sam djecu iz doma bez roditeljskog staranja iz Zenice. Djeca su bila toliko sretna i ispunjena što imaju priliku prvi put da vide neke životinje. Tada sam odlučio da pokrenem neku aktivnost koja će pokrenuti, najprije, moje prijatelje da pomognemo djeci i ustanovama u kojima žive. Obzirom da sam rekreativni trkač, spojio sam te dvije stvari. Svako dijete zaslužuje da živi u sigurnim odgajateljskim domovima. Velika prednost je što uopće i postoje takvi domovi. Dužnost svih nas je da ih učinimo kvalitetnijim, istakao je Milović.

Projekat “Trčimo za djecu bez roditeljskog staranja” počinje na prvoj trci u Banjaluci 10. oktobra, a nakon toga i u Tuzli 31. oktobra, a njegova realizacija je zamišljena na način da se bilo ko može prijaviti da trči ili da finansijski podrži pređene kilometre.

Ove dvije trke će za konačni cilj imati pomoć i podršku domovima u Tuzli i Banjaluci, gradovima u kojima se trke organizuju.

– Već smo u kontaktu sa dječijim domovima i raduju nas njihove reakcije. Posebno sam zahvalan što smo za kratko vrijeme dobili mnogo podrške i pomoći po raznim osnovama. Sve više sam siguran da radimo dobru stvar, dodao je Milović.

Ukoliko želite da trčite za djecu, možete se javiti direktno na Facebook stranicu projekta ili na njihovu Instagram stranicu, a ukoliko želite da date finansijsku podršku projektu to možete uraditi uplatom na račun Omladinskog resursnog centra Tuzla: 3383 0022 6176 8516 – sa naznakom: „Za djecu bez roditeljskog staranja“, koji je prepoznao ovaj projekat i ustupio račun za uplate. Pored toga, finansijsku podršku moguće je uplatiti na PayPal račun.

Informacije o uplatama će transparentno biti objavljene na društvenim stranicama projekta, uz poštivanje želja donatora o anonimnosti.

Vaši komentari

Banner