KILOMETRI ZA DJEČJE OSMIJEHE: Pomozite prikupljanje sredstava za novogodišnje paketiće

Neformalna grupa "Dobrotvorno trčanje" i udruženje "Dečki u plavom" u saradnji sa Pomozi.ba organizuju sportsko-humanitarnu akciju pod nazivom „Kilometri za dječje osmijehe“.

836
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Kampanju možete pomoći pozivom na broj 17014, kojim za 2 KM „kupujete“ jedan istrčani kilometar. Broj je jedinstven za sve BH operatere.

Cilj ove akcije, koja se realizuje u partnerstvu sa Telemach fondacijom je prikupiti sredstva za pripremu novogodišnjih paketića za 220 djece u domovima bez roditeljskog staranja u Sarajevu, Zenici i Kulen Vakufu.

– Kroz rekreativno trčanje želimo podići svijest o aktuelnim potrebama i donacijama za ranjive kategorije društva. Danas je sve popularniji trend trčanja u svrhu humanitarnih ili dobrotvornih aktivnosti. Spoj takve dvije stvari ne može da ne donese pobjedu. I ličnu i zajedničku. I emotivnu i duševnu. Zato podržimo i istrčimo “Kilometre za dječje osmijehe”, kazao je Stefan Milović, inicijator projekta i predstavnik grupe Dobrotovorno trčanje.

Vaša podrška koracima i pređenim kilometrima znači priliku obradovati bebe i djecu bez roditeljskog staranja za vrijeme novogodišnjih praznika.

– Kao domaćini druge sarajevske “Advent Run” utrke koja se održava 18.12.2021. godine, centrom glavnog grada protrčat će brojni rekreativni i profesionalni trkači i to sve s plemenitim ciljem, jer ćemo i na ovoj utrci prikupljati sredstva u okviru kampanje “Kilometri za dječije osmjehe”. Ova utrka namijenjena je svim ljubiteljima trčanja i decembarskih radosti. Učesnici u večernjim satima imaju priliku uživati i u novogodišnjem ambijentu utrke i Sarajeva, toplim napitcima i kolačima. Učesnici trče kostimizirani u prazničnim tonovima, a organizator osim najbržih, nagrađuje i najbolje kostimizirane trkače, saopštio je Darko Lončar, predsjednik udruženja Dečki u plavom.

Prijave na Advent Run su moguće na ovome linku.

Donacije su pored poziva na broj 17014 moguće i putem Pomozi.ba platforme klikom na opciju „Doniraj odmah“, uplatama putem PayPala ili standardnih žiro računa.

Vaši komentari

Banner