6. MOSTAR RUN WEEKEND: Sudjelovanjem u 4K humanitarnoj utrci podržite organizaciju Minores

Humanitarna utrka/šetnja građana (4 kilometra) već je tradicionalno postala dio Mostar Run Weekenda.

946
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

U sklopu 6. izdanja manifestacije, održati će se 19. 3. 2022. godine sa startom u 9h ispred Mepas Mall-a.

Ovogodišnji partner humanitarne 4K utrke je Minores, organizacija za pomoć beskućnicima i socijalno ugroženim osobama. Oni svojim radom nastoje vratiti osmjeh na lica najpotrebitijima, a mi ih svojim sudjelovanjem u utrci/šetnji možemo podržati u njihovim nastojanjima.

4K staza

Start humanitarne utrke je ispred tržnog centra Mepas Mall. Staza nastavlja kroz Splitsku i Dubrovačku ulicu. Nakon okretišta u Dubrovačkoj, na povratku prema ulici Kralja Tomislava (Aveniji) sa lijeve strane pokušajte pronaći jedan od murala nacrtanih u sklopu „Street Art Festivala Mostar“. Skretanjem na Aveniju kod Mostarke, nastavlja se trasa koja skreće u ulicu Kralja Zvonimira i ide se prema Parku nobelovaca. Skretanjem kod kružnog toka u društvu pjesnika A.B.Šimića  i nobelovaca, književnika Ive Andrića i kemičara Vladimira Preloga, možete osjetit dašak povijest i kulture nakon čega nastavljate uz gradski park Zrinjevac, gdje možete mahnuti velikanu Bruce Lee-u i nastaviti pokraj Kosače i preko Rondoa, gdje vas čekaju stari, drevni austrougarski Platani, Dendrološki spomenik prirode.

Nasmješite se fotografima

Utrka se nastavlja duž šetališta Nikole Šubića Zrinskog na čijem kraju je smještena impozantna zgrada Stare gimnazije. Na tren zastanite na Španjolskom trgu i nasmješite se našim fotografima sa prekrasnom mostarskom gimnazijom u pozadini. Preko Španjolskog trga i mosta Musala dolazi se na trg Musala gdje je smještena gradska Banja i hotel Neretva. Stara gimnazija (1898.) i Gradska banja (1914.) objekti su izgrađeni u toku austrougarskog perioda i predstavljaju spoj zapadne i orijentalne arhitekture. Staza nastavlja kroz Lacinu ulicu, stari mostarski sokak, nakon kojeg prelazite Carinski most te ulazite u ciljnu ravninu i zadnjim atomima snage, ulazite sretni i zadovoljni u cilj sa velikim, vedrim osmjehom.

Vremenski limit utrke/šetnje je 1h što je dovoljno da se prođe u laganoj šetnji.

Nasmiješi se i prijavi na www.mostar.run.

Za sve sudionike koji do 1. ožujka 2022. godine uplate kotizaciju od 20 KM osigurane su posebno dizajnirane majice.

Vaši komentari

Banner