1. STEEL TRAIL ZENICA: Uspješno održana prva zelena trka na Smetovima

U organizaciji udruženja "Modern Escape Europe" je održana prva trail trka u Zenici, "Steel Trail Zenica".

1495
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Događaj je održan na planinskom izletištu Smetovi, u opštini Zenica, a takmičenje se odvijalo na tri distance.

Trčao se Pikolo Smet na 2km sa 62m uspona (27 finišera), Mali Smet na 10km sa 612m uspona (81 finišer) i Veliki Smet na 20km sa 1112m uspona (54 finišera). Bilo je ukupno 162 trkača sa uspješno završenom trkom.

Najbolji na Pikolo Smetu su bili Advan Muharemović i Dalal Kovač, na Malom Smetu Samir Silajdžija i Emina Begić, a na Velikom Smetu Almir Jašarević i Zoe Hamel.

– Prošlo je sve u najboljem redu zahvaljujući ogromnoj podršci Oružanih snaga BiH i grada Zenice, naših partnera Planinarskog društva Azimuth 135, Ze-072-TK, Rijeke BiH “Budi

Elma Kablar

Promjena” i Dijaspora Švicarske, tako da smo zajedničkim snagama uspjeli da ostvarimo jedan super projekat. Svi trkači su uspješno završili trku, niko nije povrijeđen, što je najbitnije. Imali smo novčane nagrade na sve tri trke i za pozicije od prvog do četvrtog mjesta. Zlatni sponzor je bio “Komandant Mark i Vukovi sa Ontarija”, odnosno anonimni donator koji je prepoznao vrijednost ovog projekta. Ljudi su bili poprilično zadovoljni time da se nešto dešava u Zenici. Ono što mene najviše raduje je činjenica da je bilo minimalno smeća, a plastike nije bilo, jer je nismo ni koristili u sklopu prve zelene trke u regiji. Planiramo dalje raditi na ovom projektu čitavu godinu kako bi se ova lijepa priča nastavila, izjavila je Elma Kablar, predsjednica udruženja Modern Escape Europe.

Kompletne rezultate možete provjeriti OVDJE.

Vaši komentari

Banner