1. ULIČNA UTRKA GRAČANICA: “Od trčanja čaršija” domaćin 5K utrke 25. septembra

ARK Gračanica u nedjelju 25. 09. 2022. godine sa početkom u 19 sati organizuje 1. uličnu utrku u Gračanici.

2279
ARK Gračanica
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Radi se o utrci na 5km koja je namijenjena svim ljubiteljima trčanja, kako početnicima tako i onim iskusnijim trkačima.

Želja organizatora je da sa ovom utrkom u svojoj sredini promoviše trčanje kao glavni element zdravog načina života i da svom gradu pokloni jedinstven sportski događaj koji će privući takmičare iz cijele naše zemlje.

Almin Durmić

– Također, želja nam je da svi gosti upoznaju ljepote Gračanice, te gostoprimstvo i vedri duh njenih građana. Nadamo se da će Gračanica, poznata kao „od posla čaršija“, nakon ove utrke biti poznata kao Gračanica „od trčanja čaršija“, rekao je predsjednik ARK Gračanica Almin Durmić.

Start i prijave

Start i cilj utrke je u centru grada, pored Gradskog parka, a staza vodi glavnim ulicama grada na kojima će tokom utrke biti obustavljen saobraćaj uz kontrolu i regulaciju pripadnika MUP-a kao i volontera.

Start utrke je u 19:00 sati, a vremenski limit za završetak utrke je 1 sat.

Preuzimanje startnih paketa je u zoni starta od 15:00 do 18:00 sati.

Prijave su otvorene i trajati će do 16. 09. 2022. godine. Više informacija u vezi prijave i uplate startnine možete pronaći na OVOM LINK-u.

Za više info o stazi u Gračanici kliknite na ovu mapu

Nagradni fond

Za tri najbolja takmičara/takmičarke u muškoj i ženskoj konkurenciji domaćini su pripremili novčane nagrade.

Prigodnim nagradama bit će nagrađeni i prvoplasirani takmičari po starosnim kategorijama, kao i najbrži trkač i trkačica iz Gračanice.

ARK Gračanica

Atletsko rekreativni klub “Gračanica” službeno je registrovan u decembru 2020. godine, iako kao neformalna grupa postoji znatno duže. Glavni ciljevi kluba su promocija zdravog načina života i razvijanje ekološke svijesti kod sugrađana kroz organizaciju sportskih manifestacija, ali i raznih ekoloških akcija.

– Ove godine u maju smo organizovali prvu trail utrku u Gračanici sa 100 učesnika iz cijele naše zemlje. Utisci svih učesnika te utrke su bili jako pozitivni, što nas je motiviralo da organizujemo i prvu cestovnu utrku u našem gradu. Želimo ponuditi našem gradu jedan novi sadržaj i usput promovisati rekreativno trčanje kao jednu od najkorisnijih aktivnosti za zdravlje čovjeka, izjavio je Durmić.

Vaši komentari

Banner