3. eRTeL SANUS MOTUS: U Tomislavgradu nastupilo 16 članova lige

Osma Duvanjska desetka održana 6. augusta je ujedno bila i 5. kolo treće sezone Rekreativne trkačke lige Sanus Motus, takmičenja u organizaciji ovog trkačkog udruženja iz Mostara.

854
Foto: Duvanjska desetka Facebook
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Sanus Motus liga ima ukupno sedam kola, od kojih su dva u organizaciji udruženja Sanus Motus, a ostalo eksterne trke.

Preostala su tako još dva kola lige u kojima će ligaši trčati Babovac 5K i trku na Humu koja je prvi put održana prošle godine (Memorijal Žarko Bilić), a otvorena je za sve.

Dosad su trkači mogli upisati bodove kroz pet kola, nakon kojih donosimo tabelu koju vodi direktor lige, Vladimir Pokrajčić. Prvo kolo je bio Mostarski polumaraton, drugo trail trka Mostar Challenge, dionica Hobby ili prolaz na 12 kilometara, treće kolo trka Dva slapa u sklopu LJOF-a, četvrto kolo Konjički cener, a peto kolo Duvanjska desetka.

Na trci održanoj u Tomislavgradu 6. augusta najbolji od ligaša su bili Ante Pokrajčić (34:07) i Ivana Zovko (51:49).

Nakon tri održana kola najviše bodova su skupili (muški): 1. Ante Živković 360, 2. Ante Pokrajčić 330, 3. Vinko Sliško 295; (žene): 1. Ivana Zovko 360, 2. Sanja Demić 330, 3. Zoe Hamel 300.

Kompletne rezultate i trenutni poredak eRTeL Sanus Motus nakon pet održanih kola provjerite na OVOM LINK-u.

U pet održanih kola rezultate je upisalo 18 trkača i 12 trkačica. Na Duvanjskoj desetci je rezultat zabilježilo 11 trkača i 5 trkačica.

Sljedeće kolo lige je na rasporedu u oktobru (konkretan termin još nije definiran), a učesnici će trčati 5km na stadionu Babovac u Ljubuškom.

O propozicijama takmičenja, kategorijama, nagradnom fondu, načinu bodovanja itd. u trećoj sezoni saznajte na OVOM LINK-u.

Vaši komentari

Banner