Zajedno Sarajevom!

Idemo u susret 15. Sarajevskom polumaratonu koji će i ovog puta biti održan u sklopu festivala „Vivia RunFest Sarajevo“, od 16. – 18. septembra.

1118

Moje trčanje – trcanje.net

U sklopu trodnevnog festivala, u organizaciji NGO Marathon, pored centralne trke „Sarajevo polumarton“ biće održane i prateće trke „G-drive štafetni polumaraton“, „Intersport Fun run“ i  „Crvena jabuka market Bambini maraton“,  trka za najmlađe trkače.

Ovog puta, kao i prethodnih godina, očekuje se veliki broj domaćih učesnika, pored kojih očekujemo i trkače iz preko 30 zemalja svijeta.

– Na mjestu turističkog srca grada „Sarajevo Meeting of Cultures”, gdje se ljube Istok i Zapad, spojićemo trkače iz raznih dijelova svijeta i provesti ih trasom dugom 21,1 kilometar koja će, posebno onima koji su po prvi put u našem gradu, biti i svojevrsna turistička tura koja pruža jedinstveno iskustvo upoznavanja Sarajeva na posve drugačiji način, ističu iz NGO Marathon Sarajevo.

Za Sarajevo polumaraton spremna je i trkačka ekipa “Belgrade Running Club”, kluba koji datira iz 2009. godine, a s kojim je počela nova era trčanja u Srbiji. BRC ekipa najavila je dolazak svojih 200 članova, koji s nestrpljenjem očekuju start trke u Sarajevu, a filozofija ovog kluba je da ne slave samo one koji prvi prođu kroz cilj. Svaka pobjeda i svaki kilometar je pobjeda svakog člana i članice.

Zajedno Sarajevom trčati će i gosti kluba DRTP Marathon Novo Mesto, koji ove godine slavi 20 godina postojanja. Ističu da im je od postignutih rezultata mnogo važnije druženje i dobra energija koja vlada u klubu. U Sarajevo dolaze po nezaboravne trkačke, turističke i gastronomske trenutke.

Pored gostiju iz Srbije i Slovenije, stižu i gosti iz Turske, Crne Gore, Hrvatske, kao i gosti iz mnogih drugih gradova i mjesta koji će “Zajedno Sarajevom” stvarati najljepše uspomene i biti dio prekrasne sportske, humane i zabavne priče koja nas očekuje od 16. – 18. septembra na “Vivia RunFest Sarajevo” festivalu.

Osigurajte svoje mjesto na startnoj liniji Sarajevo polumaratona i prijavite se putem OVOG LINK-a.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članak3. eRTeL SANUS MOTUS: U Tomislavgradu nastupilo 16 članova lige
Sljedeći članakBOLJI SAN: Brži trk
Moje trčanje trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.