2. GRAČANICA 5K: U drugo izdanje sa AIMS certificiranom stazom

ARK Gračanica u nedjelju 24. 09. 2023. godine sa početkom u 18 sati organizuje 2. izdanje cestovne utrke „Gračanica 5K“.

1419
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Radi se o utrci na 5km koja je namijenjena svim ljubiteljima trčanja, kako početnicima tako i onim iskusnijim trkačima.

Provjerite rezultate sa prošlogodišnjeg izdanja trke u Gračanici na LINK-u.

Nivo više

U sklopu događaja organizuje se i dječja utrka za tri starosne kategorije na kojoj je učešće potpuno besplatno.

– Na prošlogodišnjem izdanju naša utrka je imala 160 finišera na utrci od 5km i 100

Almin Durmić

učesnika na dječijoj utrci sa čime smo jako zadovoljni. Ipak, ove godine želimo još više podići nivo naše utrke, čemu u prilog govori da smo već dogovorili certifikaciju naše staze na 5km. Smatramo da je to neophodno za jednu kvalitetnu utrku, kako bi naši naši takmičari trčali na stazi premjerenoj po međunarodnim standardima i sa relevantnim rezultatom bilo gdje u svijetu, rekao je predsjednik ARK Gračanica Almin Durmić.

Želja organizatora je da sa ovom utrkom u svojoj sredini promoviše trčanje kao glavni element zdravog načina života i da svom gradu pokloni jedinstven sportski događaj koji će privući takmičare iz cijele zemlje. Također, želja im je da svi gosti upoznaju ljepote Gračanice, te gostoprimstvo i vedri duh njenih građana.

Prijave do 16. 9.

Start i cilj utrke je u centru grada, pored Gradskog parka, a staza vodi glavnim ulicama grada na kojima će tokom utrke biti obustavljen saobraćaj uz kontrolu i regulaciju pripadnika MUP-a kao i volontera. Start utrke je u 18 sati, a vremenski limit za završetak utrke je 1 sat. Preuzimanje startnih paketa je u zoni starta od 14 do 17 sati.

Prijave su otvorene i trajat će do 16. 09. 2023. godine. Više informacija u vezi prijave i uplate startnine možete pronaći na OVOM LINK-u.

Za više info o stazi u Gračanici kliknite na ovu mapu

Nagradni fond

Orgnizatori će se potruditi da za pobjednike obezbijede vrijedne nagrade.

Prigodnim nagradama biti će nagrađeni i prvoplasirani takmičari po starosnim kategorijama, kao i najbrži trkač i trkačica iz Gračanice.

ARK Gračanica

Atletsko rekreativni klub “Gračanica” službeno je registrovan u decembru 2020. godine, iako kao neformalna grupa postoji znatno duže. Posebnost ovog udruženja je što organizuje i trail i cestovne utrke, a sve sa ciljem promocije zdravog načina života i razvijanja ekološke svijesti kod sugrađana. U prilog tome govore i vrlo povoljne cijene startnina na njihovim utrkama, jer, kako ističu iz Gračanice, žele „uvući“ što više novih ljudi u svijet trčanja. Ove godine u maju ARK Gračanica je organizovao drugo izdanje trail utrke u Gračanici sa 160 finišera, što je vrlo respektabilan broj za jednu malu trail utrku u našoj zemlji. I ove godine imaju podršku grada Gračanica i Turističke zajednice grada Gračanica, što garantuje da će napraviti još jednu odličnu utrku.

Vaši komentari

Banner