Produktivnost se povećava za 15% ako trenirate prije posla

Jeste li znali da se vaša produktivnost povećava za 15% ako vježbate prije posla?

1250
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Američko udruženje psihologa provelo je razna istraživanja i utvrdila da fizički aktivni zaposlenici manje dolaze do pozicije da “sagore” na poslu ili da pate od depresije.

Sport je lijek

Sport ima brojne blagotvorne učinke o čemu smo i na našoj stranici pisali nebrojeno puta. I uvijek se otkriva još više tih benefita. Zato ni za kog nema razloga da ne vježba. Radi se više o tome da pronađete sport u kojem uživate, koji se dobro uklapa u vaš lični i sedmični raspored, a što će vam onda omogućiti da se njime možete nastaviti baviti dugoročno i u kontinuitetu.

Ukratko to podrazumijeva sljedećih nekoliko stavki:

1. Sport ima toliko benefita da više nema izgovora za ne baviti se njim.

2. S vremena na vrijeme pokušajte vježbati prije posla kako biste povećali svoju produktivnost.

3. Mali napor – veliki učinak! Sport ne treba trajati sate, niti mora uključivati trening visokog intenziteta. Dovoljno je i samo 30 minuta laganog trčanja.

4. Bez obzira na to jeste li ranoranilac, svakako nećete dosegnuti svoj vremenski okvir najbolje izvedbe do kasnije tokom dana. Ranojutarnje trčanje u šumi, plivanje ili vožnja biciklom se preporučuje kao bazni trening.

5. Često je lakše sa partnerom za trening. Ako je moguće, pokušajte pridobiti nekoga da vam se pridruži na ranojutarnjem treningu.

(Izvor: datasport.com)

Vaši komentari

Banner