Održan BTL Round ‘n’ Around ultramaraton 2016.

U petak je održan treći po redu BTL Round 'n' Around ultramaraton. Trčalo se u tri zemlje istovremeno, Srbija – Beograd (Košutnjačka trim staza), Bosna i Hercegovina – Novi Grad (Kej) i Hrvatska – Zagreb (Kej), a učestvovalo je 88 trkača iz 22 mjesta širom Balkana (48 u Beogradu, 29 u Novom Gradu, 11 u Zagrebu).

957

Piše: Ljilja Lukić

Ovog puta, rezultati su se mogli pratiti i uživo, online, na www.runtrace.net/btl.

Pobjednici trećeg BTL Round ‘n’ Around ultramaratona su Igor Stanojević i Ivana Stanković. Igor je uprkos napornoj polusezoni iza sebe istrčao sjajan maraton po veoma teškom terenu, što je bilo dovoljno da do kraja ostane ispred Đoka Bursaća koji je istrčao najviše kilometara. Ivani Stanković je 6 kilometara istrčanih više od Tanje Grbović bilo dovoljno da osvoji jedno od rijetkih BTL priznanja koji joj nedostaje od prethodne godine.

BTL tabela

Meni je ovo bilo prvo učešće na ovoj trci, i utisci su više nego pozitivni.

Temperatura vrlo visoka, tropska, atmosfera opuštajuća, bez tenzije kako inače zna biti na trkama, a i obzirom da se trčalo na stazi koja je slična onoj na kojoj inače treniram (kružna staza u parku), kao da sam bila na poznatom terenu.

Krugovi su dužine 1.200 metara, staza zemljana sa piljevinom, i mada djeluje pomalo monotono beskonačno kruženje, nije bilo tako, vjerovatno zbog dobre energije ostalih trkača i činjenice da nikako ne ostajete sami na stazi.

Maksimalno vrijeme za koje se mogao istrčati krug bilo je 12 minuta (računaju se ukupna pređena dužina i vrijeme na kraju poslednjeg kruga uoči odustajanja ili diskvalifikacije).

Nekima su otežavajuća okolnost bili šetači i rekreativci na stazi, ali kad trenirate u bijeljinskom gradskom parku, ovakve stvari i ne primjećujete i imate isprobane mehanizme kako ih izbjegavate.

Ono što se svakako mora napomenuti je da je startni paket bio odličan, a okrepa – više nego odlična – keks, voda, coca-cola, cedevita, šećer, nekoliko vrsta voća, kikiriki i svega uvijek mnogo, tako da je bilo teško ne zadržavati se duže pored okrepe i nastaviti trku.

BTL startni paket

Za one bez sata ili odgovarajuće aplikacije, na kontrolnoj tački se uvijek moglo provjeriti koliko ste istrčali, i naravno, najaviti ukoliko želite da privedete trku kraju (što nije bilo baš jednostavno obzirom da su vas organizatori i te kako hrabrili i bodrili da izgurate još koji krug).

Naravno, tako dobra organizacija i nije veliko iznenađenje kada je u pitanju nešto što organizuje Nikola Minić i Balkanska trkačka liga.

Iz tima Bijeljina trči rekreativno, osim mene je trčao i Milan Ivanišević, koga povreda nije omela da istrči 21,1 km, jer, kao što sam već napomenula, podrška i dobra atmosfera su ono što je svakako obilježilo ovu trku.

Na kraju – moj deseti polumaraton za deset mjeseci i 10. mjesto u kategoriji žena.

F0063

BTL Round ‘n’ Around ultramaraton upisan kao obavezna trka za sledeću godinu, a jedina stvar za koju se nadam da će se tada promijeniti jeste da će broj kilometara koje istrčim biti veći.

Vaši komentari

Banner