9. ULIČNA TRKA UGLJEVIK: Zapisi sa uskih ugljevičkih ulica

Ulična trka u Ugljeviku je događaj koji svakako izaziva mnogo pažnje u trkačkoj sferi, a Mladen Stevanović to svakako zna da organizuje i upakuje mnogo zanimljivih stvari.

429
Foto: Marko Davidović

Piše: Miralem Rešidović

Događaj je obilovao raznim dječijim trkama od najmanjih uzrasta na distancama 100m, 200m, 400m, a zasigurno su u centru pažnje bile glavne trke na 5k i 10k.

Više o rezultatskom dijelu na LINK-u.

Trasa kojom se trči je ravna. Trka na 5k ima jedan okret na 2.5km, dok trka na 10k ima jedan više (trči se dva kruga). Okrepa i ekipe na okrepi su bile postavljene na 500m, 1.200m i 2.5km, a pošto je kružna staza trkači imaju šest okrepa na 5 km odnosno dvanaest na 10km!

Startni paket je bio bogat: voda, izotonik, čokoladica i majica. Start trke je bio u 19h, a obzirom da smo svi osjetili temperature ovog ljeta, ništa hladnije nije bilo ni u Ugljeviku (“ugodnih” 35 stepeni). Uz start i cilj trke je ogroman parking. Okolo brežuljkasti predjeli sa rijekom daju osjećaj da ste i u prirodi. Pri dolasku u startnu zonu oko 17h, koja je u sklopu bazena, a ulaz je bio besplatan za sve učesnike, primjećujem da su dječije trke već u punom jeku – ima i smijeha i suza što je sastavni dio takvih trka. Srećem mnoga poznata lica, svi su dobro raspoloženi. Iako je Ugljevik po geografskom položaju na rubu Majevice, osjećaj je kao da smo na rubu Sahare.

Start same trke je tako napravljen da se nema puno prostora za izbjegavanje drugih trkača pa se mora voditi računa. Staza je dobro obilježena iako su mnogi trkači koristili svaku moguću tačku da skrate putanju. Ugljevik je mjesto sa uskim ulicama, publike je bilo na svakom ćošku, dječica na okrepama su bila posebna. Građani Ugljevika su podržali sve trkače, izašli i bodrili. Negdje na drugom kilometru čeka nas hladan tuš, ali u pravom smislu te riječi, jer nas vatrogasci dočekuju sa šmrkom i osmjehom. Muzika iz dvorišta i ljudi na ulici su i dalje prisutni. Sve je bilo odlično organizovano kao i do sada, uz tri fotografa koji su bilježili foto trenutke sa staze.

U cilju je bilo svega u izobilju: sendviči, lubenica, banana, narandža, čokoladice, voda, izotonik… itd. Za svaku pohvalu je i nakon trke organizovano noćno kupanje, tuševi.

Ukupno, trka je ispunila očekivanja kao i prethodnih godina kako organizacijom, tako i rezultatima naših najboljih trkača, ali i trkača iz regije.

Vaši komentari

Banner