1. ATLETIST 5K ISTOČNO NOVO SARAJEVO: Pridruži se premijernoj trci na rasporedu 7. septembra

Pridružite se prvoj uličnoj trci Atletist 5K, koja će se održati u subotu, 7. septembra 2024. godine u Istočnom Novom Sarajevu!

557

Moje trčanje – trcanje.net

Ovaj sportski događaj okuplja ljubitelje trčanja iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i regiona, promovišući zdrav način života i fizičku aktivnost.

Mjesto: Trg Republike Srbije

Vrijeme:

  – Dječija trka po kategorijama: 17:00h

  – Trka na 5 kilometara: 18:30h

Svaki učesnik, koji se prijavi do 4. septembra, dobiće startni paket koji uključuje startni broj, majicu sa logom trke, osvježenje tokom i nakon trke, kao i medalju za sve koji završe trku.

Pobjednici u svim kategorijama osvojiće vrijedne novčane nagrade i poklone sponzora, a posebna nagrada iznenađenja čeka najbržeg trkača ili trkačicu iz Istočnog Sarajeva.

Trasa trke Atletist 5K

Start: Ispred Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo

Ruta:

– Spasovdanska ulica

– Skretanje kod Rajfajzen banke prema Hilandarskoj ulici

– Hilandarska ulica

– Skretanje kod Adiko banke prema Dečanskoj ulici

– Dečanska ulica do restorana Perla

– Okretnica oko jezera

– Povratak istom rutom do cilja kod Narodnog pozorišta.

Ulice na trasi će biti zatvorene za saobraćaj tokom trke uz podršku MUP-a Republike Srpske, a trkači će imati na raspolaganju osvježenje na kontrolnim tačkama.

Trka “Atletist 5K” ima za cilj da promoviše fizičku aktivnost i sportsku kulturu, te da podstakne građane svih uzrasta na redovno bavljenje sportom. Ovaj događaj je takođe prilika za jačanje zajednice, povezivanje ljudi kroz sport, i stvaranje tradicije koja će se ponavljati svake godine.

Ne propustite priliku da budete dio ovog uzbudljivog događaja! Prijavite se putem LINK-a.

– Ponosni smo što možemo organizovati prvu Atletist 5K trku u našem gradu. Ovo je sjajna prilika za sve generacije da se okupe, zabave i takmiče u zdravom sportskom duhu. Naša želja je da trka postane tradicionalna i da iz godine u godinu okuplja sve veći broj učesnika iz cijele regije, a ponosni smo što već prve godine imamo prijavljene i cijele porodice za utrku, izjavio je predsjednik udruženja “Atletist” i jedan od organizatora, Srđan Sredojević.

Vidimo se na startu 7. septembra u Istočnom Novom Sarajevu!

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakFAMILY RUN SARAJEVO: Poveži porodične niti!
Sljedeći članakMT REFLEKTOR: Nijaz Ćehaja
Moje trčanje - trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja, prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.