2. SALAMANDER TRAIL: Poslastica na dvije staze – za sve ljubitelje prirode i planinskog trčanja

Rudo se nalazi u istočnom dijelu BiH, a graniči i sa Srbijom i sa Crnom Gorom.

574

Tekst: Salamander Trail PR

Bogato je kulturno – istorijskim nasljeđem, ali i predivnom prirodom.

Rijeka Lim i bukovi Valine, brodić “Vodeni Ćiro” na jezeru, planine Varda, Vučevica, Vihra, Volovica i Tmor, bogata istorija koja se proteže još iz doba Rimljana – sve to čini gradić Rudo posebnim. Ali morate doći i uvjeriti se i sami.

Prilika za to neka vam bude drugi Salamander trail koji će se, u organizaciji Planinarsko sportske organizacije Vihra (Rudo), održati 26. 10. 2024. godine u Rudom, prava poslastica za sve ljubitelje prirode i planinskog trčanja.

– Naša filozofija je jednostavna: trčanje nije samo postizanje rezultata, nego i zdravlje, prijateljstvo i uživanje u svakom trenutku na stazi. Bilo da tražite izazov ili samo želite da uživate na svježem vazduhu, Salamander trail je pravo mjesto za vas, kazali su ispred Salamander tima, Nikola Vilotić i Mirko Ivanović.

Rezultate sa prvog izdanja Salamander Traila provjerite na LINK-u.

Trkačima se nude dvije staze:

Staza crnog daždevnjaka od 21,5 km i 1050 m elevacije, za sve koji vole izazov i adrenalin. Na stazi će biti 5 okrepnih stanica.

Staza pjegavog daždevnjaka od 12 km i 600 m elevacije, za početnike koji se žele okušati u trejl trčanju, ali i za dugogodišnje trkače. Na stazi će biti 3 okrepne stanice.

Na trci mogu učestvovati svi koji imaju dobru kondicionu spremu i dobro zdravstveno stanje. Maloljetne osobe koje žele učestvovati na trci potrebno je da donesu potpisanu saglasnost roditelja za učešće na trci.

Za najbolje u muškoj i ženskoj konkurenciji, odnosno za I, II i III mjesto na obje staze, obezbjeđene su novčane nagrade i pokloni sponzora.

Sve dodatne informacije o stazama, o smještaju i drugim detaljima možete naći na Facebook i Instagram stranicama Salamander traila.

Prijave su otvorene do 10.10., a prijaviti se možete na OVOM LINK-u.

Vidimo se 26. 10. 2024. u Rudom!

Vaši komentari

Banner