17. Splitski polumaraton: I na Expu dominantna bh. trkačka zajednica

Split je prošlog vikenda ugostio trkače iz regiona na 17. polumaratonu koji je za mnoge bio otvaranje sezone trka u ovoj godini.

846

Tekst i foto: Ljilja Lukić / Video: Dražen Filipović

Najveći dio učesnika je stigao dan ranije i iskoristio vrijeme za obilazak grada u kome se i te kako ima šta vidjeti.

Startni paketi su se podizali u Staroj gradskoj vijećnici na Narodnom trgu, a tu se moglo informisati i o narednim trkama na punktovima organizatora.

Popodne je iskorišteno i za pasta party u sjajnoj atmosferi  restorana „Pecado“, razmjenjivanje „iskustava“ sa onima koji su već istrčali ovu stazu i fotografisanje na rivi. Dan vjetrovit, oblačan i prohladan dobro je došao kao priprema i zagrijavanje za ono što slijedi.

Zanimljivo je bilo vidjeti na Expu uz podizanje startnih paketa dobru zastupljenost bh. trka koje će se održati na proljeće. Tako su dodatnu promociju imali Mostarski polumaraton (za koji je na licu mjesta kotizaciju uplatilo desetak trkača), Banjalučki polumaraton kao i Gradiški polumaraton sa svojim predstavnicima, a što možete pogledati u video prilogu.

Na Expu smo sreli puno poznatih lica među kojima i organizatore 2. Internacionalnog polumaratona na Pagu, a koji su također imali svoju poruku za trkače…

Vaši komentari

Banner