5. Mostar Challenge: Trail sa izvjesnom tradicijom

Nakon nedavno uspješno organiziranog 1. polumaratona, Mostar će 20. maja biti domaćin 5. izdanja trail utrke „Mostar Challenge“ u organizaciji studija fizičke kulture sa FPMOZ-a i HPD Prenj 1933 iz Mostara.

1514

Moje trčanje – www.trcanje.net

Već peto izdanje ove utrke govori kako je Mostar pionir trail trčanja u BiH i jedina trail utrka sa ovolikim brojem ponavljanja do sada, iako su prve godine u organizacijskom smislu i po odzivu bile lokalnog karaktera. Utrka je prošle godine izašla iz lokalnih okvira kada se na startu pojavio veći broj učesnika iz nekoliko zemalja svijeta. 

I ove godine organizator nudi učešće u dvije kategorije:

  1. “Hobby” koja se trči u parovima i namijenjena je za sve rekreativce i one koji se žele okušati u brdskom trčanju. Parovi mogu biti muški, ženski, i mješoviti. Dužina ove dionice iznosi 12km, a parovi moraju zajedno ući u cilj.
  2. “Challenge” kategorija se trči individualno i namijenjena je za one koji se već bave brdskim trčanjem. Dužina ove kategorije je 22km, sa više od 1000m visinske razlike od starta do cilja.
Prošlogodišnji pobjednici: Danijela Kuna (2:45:06) i Ante Živković (2:45:10)

Start za obje kategorije je u 10:00 sati ispred tržnog centra “Mepas Mall”, a sam cilj će biti ispred konobe “Goranci” gdje će biti upriličeno druženje i dodjela nagrada prvoplasiranim natjecateljima.

– Na Planinici, lokaciji poznatoj pod nazivom “Bunker” na šestom kilometru nalazit će se prva kontrolna točka i mjesto za okrjepu. Planinica sa najvišim vrhom 837 mnv će nas dalje uz blago spuštanje odvesti prema napuštenim kućama zaseoka Seline nakon čega se staza opet lagano uspinje vijugajući obroncima Crnog vrha, najviše kote Planinice, uz šumarke škrte hercegovačke vegetacije. Dalje nas staza vodi do mjesta Goranci na 670 mnv, ovdje završava utrka za one koji su se prijavili za kategoriju Hobby, a ujedno se nalazi i druga kontrolna točka i mjesto za okrjepu za one trkače koji koji se natječu u kategoriji Challenge, koji nastavljaju uspon prema vrhu Jastrebinka sa svojih 1138 mnv gdje će biti treća kontrolna točka. Dolaskom na vrh natjecatelji se dalje stazom vraćaju u Gorance gdje je cilj, objašnjava Franjo Lovrić, predsjednik Organizacijskog odbora utrke i viši asistent na studiju fizičke kulture FPMOZ, Sveučilišta u Mostaru.

Prilika je ovo da, kako kažu organizatori „prihvatite izazov“ i istrčite jedan odličan trening te provedete sadržajan vikend u Mostaru. Očekuje se preko 100 učesnika u obje utrke. Organizaciju utrke podržava i Sportski savez grada Mostara te je jedna od posebnih akcija potaknuti što više Mostaraca na bavljenje ovim vidom rekreacije.

Prelijepi prizori duž trase 22 km

Prijaviti se možete OVDJE. Online prijave traju do 12. maja. Prijava i uplata do tog datuma znači da imate osiguranu majicu utrke. Prijave nakon 12. maja su i dalje moguće ali nećete dobiti promo majicu.

Više informacija možete pronaći na službenoj Facebook stranici utrke.

Vaši komentari

Banner