TRK – Run škola trčanja: Promocija trčanja kao stila života

Organizator Banjalučkog polumaratona TRK (Trkački Rekreativni klub) Banja Luka, organizuje osmu po redu školu trčanja pod nazivom TRK RUN škola trčanja.

865

Moje trčanje – trcanje.net

Glavni trener u školi trčanja u ovoj sezoni  biće Lucia Kimani, bh. reprezentativka u maratonu i trostruka olimpijka.

– Trčanje je za svakoga.  Svaka zdrava osoba može se spremiti i za relativno kratko vrijeme istrčati polumaratonsku, pa i maratonsku trku. Mi smo tu da vas spremimo i pripremimo za trku, ali i uvedemo u svijet trčanja. Želimo da i za vas trčanje postane način života, poručuje Lucia.

Osim Lucie tu je i iskusni trener i maratonac Milenko Bruić – Deda koji će raditi sa starijim osobama koje žele da počnu sa trčanjem.

Škola trčanja je prevashodno predviđena za punoljetne osobe, a polaznici će, između ostalog, imati priliku da učestvuju na nekoliko kraćih trka i osjete šta znači biti dio trke, bez opterećenja od rezultata, uz moto: Važno je učestvovati!

U TRK-u ističu i mnoge blagodeti koje dobijamo od trčanja:

– Opštu fizičku kondiciju, smanjen rizik od raka i kardiovaskularnih bolesti, gubljenje viška kilograma… Trčanje jača kosti, poboljšava koncentraciju, a osim pozitivnih uticaja na zdravlje, dajete i dobar promjer djeci i ljudima iz okruženja. To je dobar način da postanete odgovorniji prema sebi.

Škola počinje u nedjelju 3. septembra.  Većina treninga će se održavati u parku “Mladen Stojanović”, tri puta sedmično. Cijena škole trčanja za 4 mjeseca je 80 KM.

Detaljne informacije dobijate nakon popunjavanja prijave.

Vaši komentari

Banner