TRK – Run škola trčanja: Promocija trčanja kao stila života

Organizator Banjalučkog polumaratona TRK (Trkački Rekreativni klub) Banja Luka, organizuje osmu po redu školu trčanja pod nazivom TRK RUN škola trčanja.

833
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Glavni trener u školi trčanja u ovoj sezoni  biće Lucia Kimani, bh. reprezentativka u maratonu i trostruka olimpijka.

– Trčanje je za svakoga.  Svaka zdrava osoba može se spremiti i za relativno kratko vrijeme istrčati polumaratonsku, pa i maratonsku trku. Mi smo tu da vas spremimo i pripremimo za trku, ali i uvedemo u svijet trčanja. Želimo da i za vas trčanje postane način života, poručuje Lucia.

Osim Lucie tu je i iskusni trener i maratonac Milenko Bruić – Deda koji će raditi sa starijim osobama koje žele da počnu sa trčanjem.

Škola trčanja je prevashodno predviđena za punoljetne osobe, a polaznici će, između ostalog, imati priliku da učestvuju na nekoliko kraćih trka i osjete šta znači biti dio trke, bez opterećenja od rezultata, uz moto: Važno je učestvovati!

U TRK-u ističu i mnoge blagodeti koje dobijamo od trčanja:

– Opštu fizičku kondiciju, smanjen rizik od raka i kardiovaskularnih bolesti, gubljenje viška kilograma… Trčanje jača kosti, poboljšava koncentraciju, a osim pozitivnih uticaja na zdravlje, dajete i dobar promjer djeci i ljudima iz okruženja. To je dobar način da postanete odgovorniji prema sebi.

Škola počinje u nedjelju 3. septembra.  Većina treninga će se održavati u parku “Mladen Stojanović”, tri puta sedmično. Cijena škole trčanja za 4 mjeseca je 80 KM.

Detaljne informacije dobijate nakon popunjavanja prijave.

Vaši komentari

Banner